Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Όταν το παιδί τρίζει τα δόντια του στον ύπνο


Δεν είναι κάτι που πρέπει να σας κάνει να χάσετε το δικό σας ύπνο, όμως σίγουρα χρήζει αντιμετώπισης για να μην προκληθεί μακροπρόθεσμα πρόβλημα στα δόντια του παιδιού σας. Πάμε να δούμε σε τι ενέργειες μπορείτε να προβείτε:

  • Πριν αρχίσετε να αγχώνεστε υπερβολικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια συνήθεια που έχουν αρκετά παιδιά και κατά κανόνα εμφανίζεται σε μια αγχωτική για εκείνα περίοδο.
  • Για να το πούμε απλά, το παιδί βλέπει όνειρα ή και εφιάλτες που σχετίζονται με την πηγή του άγχους του, με αποτέλεσμα να τρίζει τα δόντια του. 
  • Προσπαθήστε να καταλάβετε ή να μάθετε από το ίδιο το παιδί τι είναι αυτό που το αγχώνει και το προβληματίζει και βοηθήστε το στη διαχείριση. Το να του πείτε απλά να σταματήσει να τρίζει τα δόντια του είναι άνευ ουσίας, αφού δεν το κάνει συνειδητά.
  • Για πιο άμεσα αποτελέσματα, καθιερώστε κάποιες χαλαρωτικές συνήθειες ως μέρος της ρουτίνας του ύπνου. Μέχρι λοιπόν να απαλλαγεί οριστικά από το άγχος της περιόδου, βοηθήστε το να έχει καλή ψυχολογία όταν είναι να κοιμηθεί.
  • Αν το φαινόμενο συνεχίζεται για χρόνια, απευθυνθείτε σε οδοντίατρο για να σας προτείνει κάποια μέθοδο προστασίας των δοντιών του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου