Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

7 συμπεριφορές των παιδιών που εκνευρίζουν τους γονείς



Κάθε παιδί έχει δική του ψυχοσύνθεση, άρα και διαφορετικές συμπεριφορές που δημιουργούν εντάσεις με τους γονείς. Υπάρχουν και κάποιες που είναι κοινές σχεδόν σε όλα. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες...


  • Μπορεί να είναι λογικό, όμως σίγουρα έχουν υπάρξει ή θα υπάρξουν φορές εκνευρισμού με το κλάμα του μωρού σας. Κάποιες μέρες που ενδεχομένως έχετε γυρίσει κουρασμένη από τη δουλειά ή διανύετε περίοδο έντονου άγχους και το μικρό σας δε λέει να σταματήσει το κλάμα, είναι λογικό να νιώσετε στιγμιαίο εκνευρισμό.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εκτός από αμηχανία, θα νιώσετε εκνευρισμό όταν το παιδί δίνει δικαιώματα σε τρίτους με τη συμπεριφορά του και καλείστε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση.
  • Αν το παιδί σας είναι δύσκολο στο φαγητό, δεδομένα εκφράζει συχνά δυσαρέσκεια για κάτι που φτιάξατε και δεν του αρέσει. Κι αν τις περισσότερες φορές το αντιμετωπίζετε με νηφαλιότητα, θα υπάρξουν και φορές που θα νευριάσετε. Το θέμα όμως είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να βρείτε τρόπους να φάει το παιδί σας οτιδήποτε μαγειρεύετε γιατί είναι για το καλό του.
  • Ο χρόνος που έχετε για ξεκούραση είναι εκ των πραγμάτων ελάχιστος και θέλετε να τον αξιοποιείτε καταλλήλως. Πολλές φορές όμως το παιδί έχει άλλα σχέδια και ξυπνάει νωρίτερα από όσο υπολογίζατε ή ζητάει επίμονα να πάτε βόλτα και ο ύπνος σας πάει....περίπατο. Όχι και η πιο ευχάριστη συγκυρία για εσάς!
  • Πόσο άβολο είναι να ανακαλύψετε ότι το παιδί σας γνωρίζει κακές λέξεις, τις οποίες αποφασίζει να ξεστομίσει στο χειρότερο timing. Η λύση είναι να ελέγξετε τον εκνευρισμό σας και να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση μαζί του με την πρώτη ευκαιρία.
  • Μια ακόμα συνήθεια που έχουν όλα τα παιδάκια είναι να επαναλαμβάνουν σχεδόν φορτικά τις ίδιες ερωτήσεις. Σε καμία περίπτωση μην το αποπαίρνετε, ακόμα και αν είναι η πολλοστή φορά που ρωτάει το ίδιο πράγμα. 
  • Τέλος, όλα τα παιδιά απαιτούν να τους πραγματοποιούν οι γονείς άμεσα κάθε τους επιθυμία και όταν αυτό δε συμβαίνει γκρινιάζουν. Μην του κάνετε όλα τα χατίρια για το καλό του και φροντίστε να βάλετε όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου