Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

6 χρήσεις της χλωρίνης που δεν είχατε φανταστεί!



Η χλωρίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά καθαριστικά, λόγω των ισχυρών απολυμαντικών ιδιοτήτων που έχει. Η πιο κοινή της χρήση ...
αφορά στη λεύκανση των ρούχων, εμείς όμως σας παρουσιάζουμε 6 χρήσεις της που ίσως δεν ξέρατε ότι υπάρχουν!


Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων σας με λίγη χλωρίνη.


Καθαρίζει το πλυντήριο πιάτων Μπορεί κάποιοι από εσάς να χρησιμοποιείτε την χλωρίνη για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας. Ίσως όμως ξεχνάτε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων. Αν θέλετε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, η χλωρίνη είναι ιδανική. Ρίξτε λίγη μέσα και βάλτε μια κενή πλύση σε μεγάλη θερμοκρασία. Το πλυντήριό σας θα απολυμανθεί και θα μυρίζει καθαριότητα.


Τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας ή του κήπου μπορούν να γυαλίσουν με τη βοήθεια της χλωρίνης.


Λευκαίνει τα πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου Αν χρησιμοποιείτε πλαστικές καρέκλες και τραπέζι στη βεράντα ή στον κήπο σας, τότε θα έχετε παρατηρήσει πως μετά από λίγο καιρό αρχίζουν να φαίνονται βρώμικα και ταλαιπωρημένα. Αν θέλετε να τα κάνετε να φαίνονται και πάλι λευκά και λαμπερά, διαλύστε λίγη χλωρίνη σε νερό και τρίψτε τα με ένα σφουγγαράκι. Έπειτα αφήστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Ωστόσο, αποφύγετε να τα αφήσετε πολλές ώρες γιατί μπορεί να δημιουργηθούν κίτρινοι λεκέδες.


Η χλωρίνη μπορεί να γυαλίσει την λευκή πορσελάνη.


Γυαλίζει την λευκή πορσελάνη Αν η κουζίνα σας έχει πορσελάνινους νεροχύτες ή αν έχετε πιάτα ή μπολ από πορσελάνη, θα έχετε παρατηρήσει πως συχνά πάνω τους δημιουργούνται λεκέδες. Αν θέλετε να γυαλίσετε τον νεροχύτη σας και να τον κάνετε να μοιάζει καινούργιος, καθαρίστε τον με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και έπειτα απλώστε χλωρίνη στην επιφάνειά του. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξεπλύνετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα πορσελάνινα σκεύη.


Εξαφανίστε τη μούχλα με λίγη χλωρίνη.


Απομακρύνει τη μούχλα Αν το μπάνιο σας ή οι τοίχοι σας έχουν πιάσει μούχλα, μπορείτε να την απομακρύνετε σε χρόνο ρεκόρ χρησιμοποιώντας λίγη χλωρίνη. Αφού τη διαλύσετε σε μια λεκάνη με νερό, με ένα σφουγγαράκι τρίψτε τη μούχλα και αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για 30 λεπτά. Αν οι λεκέδες από μούχλα είναι δύσκολοι, μπορείτε να την βάλετε και αδιάλυτη πάνω τους. Καθαρίστε με νερό και η μούχλα θα είναι πια παρελθόν.


Βάλτε χλωρίνη στα λουλούδια σας για να τα διατηρήσετε.


Παρατείνει την φρεσκάδα των λουλουδιών Αν πήρατε δώρο ένα μπουκέτο λουλούδια και θέλετε να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται, είναι απλό: βάλτε 1 κ.γ. χλωρίνη σε κάθε λίτρο νερού που έχετε στο βάζο που φιλοξενεί τα λουλούδια σας. Θα κρατήσουν πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύετε!


Κάντε σχέδια στα ρούχα σας και μεταμορφώστε τα με τη βοήθεια της χλωρίνης.


Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας, μοναδικά ρούχα Οι λευκαντικές ιδιότητες της χλωρίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν… από την ανάποδη! Χρησιμοποιήστε την σε χρωματιστά ρούχα για να φτιάξετε μοναδικά DIY κομμάτια. Δέστε τα κόμπους και αφήστε τα σε νερό με χλωρίνη για να πετύχετε ακανόνιστα σχήματα ή βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε τα δικά σας προσωπικά σχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου