Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή: Τι μπορεί να πάθετε από τις ψεύτικες βλεφαρίδες


Οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να δείχνουν όμορφες και θελκτικές. Για να τονίσουν τα μάτια τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες βλεφαρίδες αγνοώντας τους τυχόν κινδύνους.

Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται για να κολλήσουν οι τεχνητές βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις φυσικές. Η πίεση που εφαρμόζεται, οδηγεί σε κατεστραμμένα θυλάκια βλεφαρίδων και τις κάνει τόσο εύθραυστες που μπορούν εύκολα να σπάσουν. Οι ερεθιστικές αυτές ουσίες προκαλούν επίσης αποβολή των φυσικών βλεφαρίδων, πολύ πριν έρθει η φυσιολογική στιγμή για να πέσουν.
Παγιδεύουν την βρωμιά: Η βλεφαρίδα έχει σκοπό να εμποδίζει τη βρωμιά και τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες να εισέρχονται σ’ αυτόν μέσω του ματιού. Όμως, η τεχνητή βλεφαρίδα δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, μπορεί να γίνει το «σπίτι» πολλών βλαπτικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες για το μάτι, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε τύφλωση.
Αλλεργία: Ο ερεθισμός από το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται, μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις που περιλαμβάνουν επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα και ερυθρότητα του οφθαλμού. Το κοκκίνισμα του ματιού είναι η πιο κοινή παρενέργεια της τεχνητής βλεφαρίδας.
Δυσκολία στην καθημερινότητα: Οι τεχνητές βλεφαρίδες ίσως εμποδίζουν την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το πλύσιμο του προσώπου, το μπάνιο, ή ακόμα σωματικών δραστηριοτήτων όπως το κολύμπι κ.λ.π. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κολλήσει τεχνητές βλεφαρίδες και τις χρησιμοποιούν μόνιμα, ακριβώς επειδή εξαιτίας τους έχασαν τις φυσιολογικές τους βλεφαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου