Ποιοι είμαστε

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας.
Είμαστε μια παρέα-ομάδα ορθοδόξων χριστιανών που προσπαθούμε να ζούμε τη ζωή της Εκκλησίας μας και θέλουμε ο λόγος του Θεού να κηρύσσεται παντού γύρω μας.
Επαγγελματική μας δραστηριότητα είναι ο χώρος της εκπαίδευσης και γενικά η ενασχόληση με όλες τις βαθμίδες της νεολαίας.
Η λειτουργία του blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα ή σκοπό. Εργαζόμαστε σ’ αυτό αφιλοκερδώς με μοναδικό κίνητρο τον ιεραποστολικό ζήλο.
Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούμε σε αδελφούς χριστιανούς που αγωνιούν και προβληματίζονται πάνω σε θέματα πνευματικής ζωής, οικογενειακής ζωής, κατηχήσεως, παιδαγωγικής κατάρτισης και γενικά διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Στις δύσκολες ημέρες που περνούμε, είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ άλλοτε, να πιαστούμε χέρι-χέρι και να περπατήσουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο στο δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία και γι’ αυτή αλλά και για την άλλη ζωή. Τον δρόμο προς τον Θεό, τον Παράδεισο.
Πιστεύω μας είναι πως «Δρόμος δίχως Θεό, δεν αντέχεται» και  ταπεινή προσπάθειά μας με τη βοήθεια του Θεού μέσω των αναρτήσεων, να βάλουμε ένα λιθαράκι για να βοηθήσουμε όσους γύρω μας «χτίζουν» και μορφώνουν ψυχές σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονται.
Μόνος οδηγός, εμπνευστής, καθοδηγητής, δάσκαλος ο Θεάνθρωπος Χριστός. Αρκετά οι άνθρωποι αγωνίστηκαν σε «λασπόνερα» διαφόρων θεωριών να βρουν βοήθεια. Το γάργαρο και καταξάστερο δροσερό νερό είναι η διδασκαλία του Χριστού και των αγίων Του.
Δανειζόμαστε βεβαίως και χρησιμοποιούμε και κάθε τι από την έξωθεν σοφία που συντελεί στην ευόδωση της εν Χριστώ ανατροφής των παιδιών μας.
Τα κείμενα που ανεβάζουμε είναι συνήθως δικά μας. Άλλες φορές είναι «αλιευμένα» από τη θάλασσα του διαδικτύου και των εκδόσεων και αναφέρουμε τη σχετική πηγή από την οποία τα πήραμε. Αν στα αναδημοσιευμένα κείμενα δεν αναφέρεται η πηγή ή η αναφερόμενη είναι λανθασμένη ζητούμε συγγνώμη και είμαστε πρόθυμοι μόλις μας υποδειχθεί να κάνουμε τη σχετική διόρθωση. Επίσης θα χαρούμε πολύ να επικοινωνείτε εφόσον επιθυμείτε  μαζί μας, είτε μέσω σχολίων είτε μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου στη διεύθυνση alavastron@gmail.com.
Τέλος παρακαλούμε θερμά τους αναγνώστες μας να προσεύχονται για μας ώστε να μας δίνει ο Κύριος φωτισμό για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα από την προσπάθειά μας αυτή.
Η συντακτική ομάδα