Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος τον βάπτισε κρυφά στη Σοβιετική Ένωση


...ο ιερέας πρότεινε στη μητέρα του να τον ονομάσει Μιχαήλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην ταινία-ντοκιμαντέρ της Σάιντα Μεντβέντεβα με τίτλο «Πατριάρχης» στο κανάλι «Russia 1» ότι ο πατέρας του σημερινού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου τον βάπτισε στο Λένινγκραντ το 1952.

Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε για το πώς στο τέλος του 1952 ο πατέρας του, μέλος τότε του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον είχε κρυφά βαφτίσει στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ιερέας πρότεινε στη μητέρα του να τον ονομάσει Μιχαήλ προς τιμήν του πολιούχου του ιδίου του ιερέα που έφερε και το όνομά του, αλλά η μητέρα του Ρώσου ηγέτη αρνήθηκε και τον ονόμασε Vladimir προς τιμήν του πατέρα του.

Αργότερα, μιλώντας με τον ίδιο τον πατριάρχη Κύριλλο, ο Πούτιν ρώτησε πώς ήρθε στην Εκκλησία. Ο Κύριλλος απάντησε ότι ο πατέρας του ήταν ιερέας και εργάστηκε στο Λένινγκραντ στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τότε ο Πούτιν ζήτησε από τον πατριάρχη να αποκαλύψει αν ο πατέρας του ήταν ο μόνος Μιχαήλ που υπηρετούσε ως ιερέας εκεί το 1952. Όταν έλαβε καταφατική απάντηση από τον Πατριάρχης συνειδητοποίησε πώς ήταν ο πατέρας του, εκείνος ο οποίος τον βάπτισε στην παιδική ηλικία του! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου