Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τα 10 καλύτερα κομπλιμέντα που μπορείς να δώσεις και να λάβεις

Κομπλιμέντα όλοι έχουμε δεχτεί και έχουμε λάβει. Το να λαμβάνεις ένα κομπλιμέντο επιδεικνύει ότι το άλλο πρόσωπο εκτιμάει τις ικανότητές σου και τις ιδέες σου. Αλλά γνωρίζατε πως ένα κομπλιμέντο είναι τόσο ισχυρό και δημιουργεί μία όμορφη ενέργεια;  Κι όμως η θετική αύρα ενός θετικού σχολίου είναι ικανή να κάνει τους ανθρώπους γύρω σας αλλά και εσάς να αισθανθούν όμορφα. Έχουμε, λοιπόν, τα  10 ωραιότερα κομπλιμέντα.

1. Είσαι ξεχωριστός/η.
Είναι το πιο αγαπημένο κομπλιμέντο όλων. Υπονοεί πως είστε λατρεμένος/η από κάποιον, αγαπητός/η και θαυμαστός/η.
2. Είσαι μοναδικός/ή.
Αυτές οι λέξεις υπονοούν πως είστε μοναδικός/ή και έχετε κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τους άλλους. Γίνεται εύκολα αντιληπτό και τιμάται από τους γύρω σας αυτή σας η μοναδικότητα.
3. Κάνεις τους ανθρώπους να χαμογελούν.
Το χαμόγελο είναι πάντα καλή βοήθεια ακόμα και στις πιο άσχημες καταστάσεις. Γεννά αυτόματα την επιθυμία να κάνεις στους άλλους καλό. Εξάλλου λένε πως το χαμόγελο είναι μεταδοτικό.
4. Ήσουν πάντα εκεί για εμένα.
Εάν θέλεις να εκφράσεις την εμπιστοσύνη και να αφήσεις κάποιον να γνωρίζει πως μπορεί να στηρίζετε σε εσάς. Το να προσφέρεις αυτά τα αισθήματα σε κάποιον είναι πάντα θετικό
5. Πάντα βλέπεις την θετική πλευρά των πραγμάτων.
Είναι ένα κομπλιμέντο σχετικά με την οπτική σας απέναντι στα πράγματα και πως ανταποκρίνεσαι σε κάθε περίσταση την οποία ενδεχομένως να μην έχεις υπό πλήρη έλεγχο. Συγκεκριμένα βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και πάντα διακρίνεις τα πλεονεκτήματα σε κάθε κατάσταση.
Θα ήσουν καταπληκτικός πατέρας/μητέρα.
Με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται από εκείνον που σας ‘’κομπλιμεντάρει’’ πως βλέπει σε εσένα την ικανότητα να φροντίσεις, να αγαπήσεις και να γίνεις γονιός.
7. Είσαι ο καλύτερος  φίλος/η  κ.α.
Αυτό το κομπλιμέντο μπορεί να ειπωθεί μεταξύ φίλων για να εκφράσει την φροντίδα και την εμπιστοσύνη σου προς το πρόσωπο που έχεις στην ζωή σου.
8. Είσαι το καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους.
Επιδεικνύει περηφάνια καθώς και τις ηγετικές σου ικανότητες, οι οποίες έγιναν αντιληπτές από κάποιους. Η αξία σου και τα κίνητρά σου εμπνέουν και καθοδηγούν τους άλλους.
9. Είσαι πάντα πρόθυμος/η να βοηθήσεις
Άνθρωποι που κάνουν κάτι τέτοιο έχουν κάτι θυσιάσει για να μπορέσουν να βοηθήσουν πολλές φορές χωρίς αντάλλαγμα.
10.  Έχεις καρδιά από χρυσό.
Σημαίνει πως διαθέτεις μία ευγένεια, κατανόηση, προσφορά και συμπαράσταση για τον συνάνθρωπό σου. Είσαι σπάνιος και γι’ αυτό σε εκτιμούν όσοι σου κάνουν αυτό το κομπλιμέντο.
Δίνουν δύναμη τα κομπλιμέντα σου. Υπογραμμίζουν τα δυνατά σημεία αυτών που συναναστρέφεστε και επισκιάζουν τις αδυναμίες. Να δέχεσαι, αλλά και να κάνεις κομπλιμέντα στους  γύρω σου με χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου