Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τα 5 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα


Eίναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των Ελλήνων, ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Tα μακαρόνια είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, είναι μέρος της μεσογειακής μας διατροφής και μια εύκολη λύση αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γεύμα που μπορούμε να παρασκευάσουμε γρήγορα και να μας εγγυηθεί ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας. Οι chefs αγαπούν τις μακαρονάδες και οι συνδυασμοί υλικών που μπορούν να τα συνοδεύσουν είναι πλέον αμέτρητοι. Τα μακαρόνια έχουν την δική τους τέχνη τόσο στην παρασκευή, όσο και στο βράσιμο και στο σερβίρισμά τους. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε;

1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή: Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Όταν βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο νερό τότε αυτά πολύ πιθανόν είναι να λασπώσουν πολύ γρήγορα.

2) Ακολουθείς τυφλά τις οδηγίες: Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε τυφλά τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Ο food editor Sherry Rujikarn συμβουλεύει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν τα μαγειρεύουμε. «Μην σταματάς να τα βράζεις επειδή η συσκευασία λέει ότι πρέπει να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Δοκίμασέ τα κι αν χρειαστεί να βράσουν περισσότερο, δώσε χρόνo».

3) Ξεχνάς να τα ανακατέψεις: Μην ξεχνάς να ανακατεύεις τα μακαρόνια όταν βράζουν. Πολλές φορές το παραλείπουμε αλλά αυτό είναι ένα από τα μυστικά για να μην λασπώσουν και να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

4) Ξεπλένεις τα μακαρόνια: Είναι και αυτό ένα από τα πολύ συνηθισμένα λάθη στην παρασκευή των μακαρονιών. Δεν χρειάζεται να κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα. Μην ξεβγάζεις τα μακαρόνια με νερό λοιπόν. Απλά στράγγιξέ τα και πρόσθεσε σάλτσα και τυρί.

5) Δεν βάζεις αλάτι: Αν διαβάσεις τις οδηγίες για την βράση των μακαρονιών, στο πίσω μέρος της συσκευασίας, αναγράφεται ότι χρειάζονται αλάτι. Είτε επειδή θεωρείς πιο υγιεινό να μην προθέσεις αλάτι είτε από τεμπελιά, παραλείπεις αυτό το βήμα που όμως είναι πολύ σημαντικό για την νοστιμιά τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου