Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Φυσικά ροφήματα που βελτιώνουν την υγεία των νεφρών

Οι παράγοντες που αποδυναμώνουν την υγεία των νεφρών μας είναι αρκετοί και έχουν ως αποτέλεσμα να υποφέρουμε από διάφορες νεφρικές παθήσεις. Σήμερα, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ή περίπου 1 στους 10 ενηλίκους πάσχουν από κάποια μορφή χρόνιας νεφρικής νόσου.
Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών για τη διατήρηση της υγείας μας και της καλύτερης λειτουργίας των νεφρών μας είναι πολύ σημαντική. Το φαρμακείο της φύσης είναι πλούσιο σε τροφές που έχουν τη μαγική ιδιότητα να βελτιώνουν την υγεία των νεφρών μας με φυσικό τρόπο. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες από αυτές που ίσως δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα.
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
Τα παντζάρια έχουν αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και τον καθαρισμό των νεφρών, του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης.
Καταναλώστε χυμό παντζαριού σε συνδυασμό με χυμό καρότου και το αποτοξινώστε τον οργανισμό σας ξεκινώντας από σήμερα κιόλας!
ΜΥΡΤΙΛΑ
Τα μύρτιλα έχουν την επιπρόσθετη ιδιότητα καθαρισμού της ουροδόχου κύστης και προλαμβάνουν λοιμώξεις. Επιπλέον, εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Ο χυμός από μύρτιλα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε με φυσικό τρόπο τα νεφρά σας και θα τονώσει τον οργανισμό σας. Καταναλώστε χυμό από μύρτιλο με άδειο στομάχι.
ΣΕΛΕΡΙ
Το σέλερι περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως βιταμίνη Ε,Β-καροτίνη, βιταμίνη Α, ΒΙΤΑΜΊΝΗ C και φυλλικό οξύ. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία, αλλά και τις διουρητικές του ιδιότητες, το σέλερι συνιστάται για τον φυσικό καθαρισμό των νεφρών και την εξάλειψη των ακαθαρσιών. Μπορείτε να πιείτε το χυμό του, αλλά και να το προσθέσετε σε ζωμούς και σαλάτες.
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Οι φράουλες είναι πανίσχυρα αντιοξειδωτικά ''όπλα'' που συμβάλλουν στην προστασία της δομής των κυτταρικών σωμάτων και προλαμβάνουν τη φθορά τους από την οξείδωση. Ενισχύουν ακόμη το φυσικό καθαρισμό του σώματος.
ΠΕΠΟΝΙ
Το πεπόνι και ο χυμός πεπονιού καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και είναι πλούσια πηγή απαραίτητων για τον οργανισμό μεταλλικών στοιχείων. Ο χυμός πεπονιού έχει ευεργετικές ιδιότητες και συνίσταται για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων, όπως η κυστίτιδα, οι πέτρες στα νεφρά και η κατακράτηση υγρών, καθώς και για τις διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
ΑΝΑΝΑΣ
Ο ανανάς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, καλίου και ενζύμων βρομελίνης. Καταπολεμά τις λοιμώξεις, ενισχύει την πέψη και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά. Ο χυμός ανανά αποτελεί φυσικό όπλο καταπολέμησης των νεφρικών παθήσεων και μια σπουδαία αντιοξειδωτική τροφή για τον οργανισμό μας.
ΚΑΡΔΑΜΟ
Κι όμως, αυτή η ευεργετική τροφή έχει διουρητικές ιδιότητες και καθαρίζει αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο τα νεφρά!
Το κάρδαμο προλαμβάνει και καταπολεμά το σχηματισμό πετρών στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη. Συνιστάται να πίνετε το χυμό του χωρίς την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών.
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ένα ακόμη φυσικό φάρμακο για τον καθαρισμό των νεφρών και την απομάκρυνση περιττών τοξινών είναι ο γνωστός σε όλους μας μαϊντανός.
Ο μαϊντανός μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει από το σώμα τα υγρά με φυσικό τρόπο. Κανένα φυτό δεν καθαρίζει καλύτερα τον οργανισμό μας από το μαϊντανό.
Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πολλές και ο συνδυασμός του με χυμό λεμονιού είναι εξαιρετικός για την αποτοξίνωση των νεφρών.
Μια χρήσιμη συνταγή ροφήματος μαϊντανού είναι η εξής:
  • Παίρνουμε 5 ματσάκια μαϊντανού και τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια, βράζουμε 1 λίτρο νερού.
  • Στο νερό που βράζει προσθέτουμε το μαϊντανό και αφού βράσει ο μαϊντανός, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.
  • Η συνταγή αυτή είναι για 4 ποτήρια.
  • Τέσσερα ποτήρια ημερησίως βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και την αποτοξίνωση των νεφρών μας. Συνιστάται το πρώτο ποτήρι της ημέρας να καταναλώνεται το πρωί με άδειο στομάχι.
ΧΥΜΟΣ ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ
Ο χυμός αγριοτριανταφυλλιάς παραμένει άγνωστος για πολλούς. Παρ’ όλα αυτά η κατανάλωσή του ενισχύει και δυναμώνει τον οργανισμό. Σε ενάμιση ποτήρι νερό βράζουμε 50 γραμμάρια μικρούς καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς και πίνουμε από αυτό το ρόφημα 3 φορές την ημέρα. Αποφεύγεται η κατανάλωσή του για όσους πάσχουν από χολή.
Αυτά τα φυσικά ροφήματα αποτελούν πανίσχυρα όπλα για τη διατήρηση της καλής υγείας των νεφρών μας, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο συνδυασμός ωφέλιμων καθημερινών πρακτικών, όπως η σωστή διατροφή, ο καλός ύπνος και η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητοι για τη θωράκιση του οργανισμού μας και την προστασία του από οποιαδήποτε ασθένεια. Αγαπήστε το σώμα σας, είναι ό,τι πολυτιμότερο μας δόθηκε στη ζωή!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου