Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Παίξτε με τα παιδιά σας στο χιόνι!

Παίξτε με τα παιδιά σας στο χιόνι!


Για τα παιδιά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά τον χειμώνα από το χιόνι, ειδικά αν τα σχολεία μένουν κλειστά!

Δεν είναι και τόσο συχνό το φαινόμενο του χιονιού, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στην πρωτεύουσα, οπότε για τα μικρά μας είναι η τέλεια ευκαιρία για παιχνίδι. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και παίξτε στο χιόνι!

Για τους γονείς πάλι είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση και παιχνίδι με τα παιδιά! Αν λοιπόν στην περιοχή σας το έχει «στρώσει», έχετε αποκλειστεί και δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας, κανένα πρόβλημα!

Δείτε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας μια χιονισμένη μέρα:


Χιονάνθρωπος

Το πρώτο πράγμα που θα σας ζητήσουν και θα τρέξουν να φτιάξουν είναι ένας χιονάνθρωπος. Τέλεια ιδέα, αλλά γιατί δεν την εξελίσσετε; Τι εννοούμε; Μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι που στόχο έχει να κολλήσετε στο σωστό μέρος το στόμα του χιονάνθρωπου. Εύκολο; Όχι τόσο αν σκεφτείτε πως αυτό πρέπει αν γίνει με τα μάτια κλειστά!
 




Τρίλιζα στο χιόνι
Παίζεται όπως μια κανονική τρίλιζα, απλώς αντί για ένα χαρτί έχουμε μια μεγάλη επιφάνεια χιονιού. Σχηματίζετε χοντρές γραμμές και ξεκινάτε!








 
Χούλα χουπ στο χιόνι
 Έχει πλάκα ούτως ή άλλως το χούλα χουπ, πόσο μάλλον όταν το κάνουμε στο χιόνι που χάνουμε την ισορροπία μας και γίνεται και πιο δύσκολο αλλά και πιο διασκεδαστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου