Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

6 λόγοι που είναι τέλειο να έχεις αδερφό

Γενικά το να μεγαλώνεις με αδέρφια είναι μεγάλο λαχείο. Έχεις πάντα παρέα, μαθαίνεις να μοιράζεσαι, να φροντίζεις και να παλεύεις (τα έχουμε πει κι εδώ). Αυτό που δεν έχουμε πει, είναι το γιατί είναι τέλειο να μεγαλώνεις με αδερφό. Φτιάξαμε, λοιπόν, μια λίστα με έξι λόγους που καθιστούν κάθε κορίτσι με αδερφό τυχερό.
6 λόγοι που είναι τέλειο να έχεις αδερφό

Σου μαθαίνει να παίζεις «αγορίστικα» παιχνίδια

Οι φίλες σου μπορεί να απασχολούνται για ώρες με τις κούκλες και τα μικροσκοπικά σερβίτσια τους παίζοντας «οικογένεια». Εσύ όμως, παρέα με τον αδερφό σου, κρατάς ψηλά το λάβαρο της αντι-θηλυκότητας. Παίζεις ποδόσφαιρο (σε βάζει να κάτσεις στο τέρμα και να βαράει σουτάκια στο κεφάλι σου, αλλά σημασία έχει ότι εσύ ιδρώνεις την φανέλα, ενώ οι φίλες σου παίζουν πεντακάθαρες κι αγέρωχες σε κάποιο σκιερό παράδεισο), παίζεις video games με πολύ ξύλο και σεξιστικά γραφικά (αν μπει στη διαδικασία να παίξετε μαζί, σημαίνει ότι έχεις την αμέριστη αγάπη του) και κάνεις διαγωνισμό ρεψίματος, στον οποίο η αποτυχία σου είναι εγγυημένη.

Σε διδάσκει να υπομένεις…

Ο αδερφός σου θα σου κολλήσει το γελοιότερο παρατσούκλι στην ιστορία των παρατσουκλίων (συνήθως κάποια χοντράδα που θα τονίζει την μεγαλύτερή σου ανασφάλεια), θα σε τρομάζει τα βράδια στις σκοτεινές γωνιές του σπιτιού, θα σου λέει τρομακτικές ιστορίες για ειδεχθή εγκλήματα και ανυπεράσπιστα παιδιά κι όταν είναι με τους φίλους του θα σε κοροϊδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο αδερφός θα σε διδάξει την αρετή της υπομονής, όπως κανένας μεγάλος γκουρού του διαλογισμού δεν θα μπορέσει ποτέ.

Επίσης, σου "διδάσκει" βασικές κινήσεις αυτοάμυνας

Αν έχεις αδερφό, είτε είναι μικρότερος, είτε μεγαλύτερος ένα είναι βέβαιο: θα τις φας. Μπορεί να τις τρως καθημερινά, μπορεί να τις τρως όταν έχει τα νεύρα του, μπορεί να τις τρως μόνο όταν κάνεις κάτι απ’ αυτά που βρίσκονται στη λίστα «πράγματα που αν μου κάνεις θα τις φας». Όμως, μια στο τόσο, θα έχεις την ευκαιρία που καρτερικά περίμενες. Και τότε, θα έρθει η σειρά σου να δώσεις μια ηχηρή καρπαζιά ή –αν είσαι γνήσιο θηλυκό- μια οδυνηρή νυχιά.

Σε μαθαίνει πράγματα που αν δεν υπήρχε δεν θα μάθαινες ποτέ

Ο αδερφός σου θα σε πάει στις καλύτερες συναυλίες, θα σου μάθει «ψαγμένες» ταινίες,θα σε βγάλει βόλτα με τους φίλους του και θα σε μάθει να κάνεις πλάκα με όλα.Συνήθως τα αγόρια είναι πιο αστεία απ’ τα κορίτσια. Έτσι, μεγαλώνοντας με αδερφό πολλά κορίτσια αποκτούν μια αίσθηση χιούμορ ίσως όχι φλεγματική ή Βρετανική αλλά σίγουρα διασκεδαστική. Ο αδερφός σου έχει σίγουρα τραυματίσει κάποια στιγμή το κοινωνικό σου status, αλλά του έχει δώσει και πολλούς πόντους, αφού χάρη σ’ αυτόν μπορείς να συμμετέχεις σε βαρετές για τα άλλα κορίτσια κουβέντες γνωρίζοντας ένα-δύο πράγματα για πολιτική/ τεχνολογία/ αυτοκίνητα/ ποδόσφαιρο. Έτσι, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις την έξυπνη στις αγοροπαρέες του σχολείου.

Σε βοηθάει πολύ

Ο αδερφούλης σου είναι εκεί για να σε βοηθήσει όταν δεν καταλαβαίνεις με τίποτα τα ρημαδομαθηματικά. Είναι εκεί για να σε βοηθήσει να κατεβάσεις τη μεγάλη βαλίτσα απ’ το πατάρι και θα σου φτιάξει τον υπολογιστή που έχει χαλάσει (λαμπρή ευκαιρία να τονίσει πόσο «ανίδεη» και «άσχετη» είσαι). Θα σε υπερασπιστεί στους γονείς σας όταν χρειαστεί και θα σ’ αφήσει να πας βόλτα με τις φίλες σου παρά το ότι υποσχεθήκατε ότι θα είστε μαζί το βράδυ για να σε αφήσουν να βγεις. Και, ακόμη κι αν δεν είναι απ' τη φύση του λεοντόκαρδος ή τσαμπουκάς, δεν θα αφήσει ποτέ την αδερφή του ανυπεράσπιστη.

Σε αγκαλιάζει όταν κλαις

Ο καλός σου θα φύγει φαντάρος, η μαμά σου δεν σε καταλαβαίνει καθόλου, το σκυλάκι σας πέθανε αιφνίδια -ή απλά έχεις περίοδο και τα νεύρα σου δεν είναι σε καλή κατάσταση- και εσύ ξέρεις ποια αγκαλιά θα φιλοξενήσει τις μύξες, τη θλίψη τα αναφιλητά σου. Η αγκαλιά ενός άντρα που είναι λίγο φίλος και λίγο μπαμπάς και που, μπορεί καμιά φορά να μοιάζει απόμακρη ή αφιλόξενη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάντα εκεί για να σε παρηγορήσει. Όταν όλα πάνε στραβά, ο αδερφός σου θα είναι πάντα εκεί για να σου πει το θεραπευτικό, τραχύ κι αφοπλιστικά απλό: «Μην κλαίς ρε χαζό!». Κι εσύ δεν θα κλαις πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου