Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Με τους τρόπους αυτούς θα μάθετε το παιδί σας να μοιράζεται τα παιχνίδια του

Με τους τρόπους αυτούς θα μάθετε το παιδί σας να μοιράζεται τα παιχνίδια του
Όσοι έχουν γίνει γονείς, σίγουρα γνωρίζουν πως το να πείσεις το παιδί σου να μοιραστεί κάτι δικό του, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
Ευτυχώς όμως, δεν είναι και αδύνατο να συμβεί, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.

Προσφέρετέ του εναλλακτικές λύσεις. Τη στιγμή εκείνη που θα αρνείται να δώσει το παιχνίδι του, προτείνετε μία λύση συμβιβασμού που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Φροντίστε να αποσπάσετε το παιχνίδι από το παιδί σας αλλά να του προσφέρετε ταυτόχρονα κάτι που θα το ενθουσιάσει και θα δεχτεί να παραχωρήσει το παιχνίδι του.
Σχεδιάστε από πριν, κανόνες, που θα αποτρέψουν καταστάσεις σύγκρουσης. Όταν βρίσκεστε σε ένα πάρτι και πολλά παιδάκια θέλουν να παίξουν ή να οδηγήσουν ένα παιδικό ποδηλατάκι πρέπει να ορίσετε με σαφή λόγο τους κανόνες μοιρασιάς. Βάλτε κανόνες σύμφωνα με τους οποίους, το κάθε παιδί, θα οδηγεί το ποδηλατάκι για κάποια ώρα και στη συνέχεια θα το δίνει στα υπόλοιπα έως ότου να το οδηγήσουν όλα. Με τις παραπάνω λύσεις τα παιδιά θα μάθουν να μοιράζονται τα πράγματά τους. Αυτό, σταδιακά θα τους επιτρέψει να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα αλλά και να αποβάλουν την όποια ανασφάλεια τα οδηγεί να αρωούνται τη μοιρασιά.
Αφήστε μόνο του το παιδί σας να διαχειριστεί την κατάσταση! Μερικές φορές είναι δύσκολο για τους γονείς να μείνουν πίσω και να αφήσουν το παιδί τους να συγκρουστεί, ωστόσο είναι καλό για το παιδί σας να προσπαθήσει να λειτουργεί από μόνο τους, χωρίς παρέμβαση από εσάς. Αφήστε το να διαχειριστεί την κατάσταση και να αποφασίσει το ίδιο εάν θα το δώσει ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου