Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Επαναλήφθηκε και φέτος το θαύμα του...Ακάνθινου Στεφάνου στην Ιταλία-Συμβαίνει όταν συμπέσει Μεγ. Παρασκευή με του ΕυαγγελισμούΕπαναλήφθηκε και φέτος το θαύμα του...Ακάνθινου Στεφάνου στην Ιταλία-Συμβαίνει όταν συμπέσει Μεγ. Παρασκευή με του Ευαγγελισμού
 
Επαναλήφθηκε και φέτος το θαύμα του Αγίου Ακάνθινου Στεφάνου στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Andria στην Ιταλία...
  Πολλοί πιστοί θεωρούν πως είναι το μέρος όπου φυλάσσεται της ακάνθινο στεφάνι του Σωτήρος. Για αιώνες, κάθε φορά που η Μεγάλη Παρασκευή πέφτει στις 25 Μαρτίου, όταν οι Δυτικοί Χριστιανοί γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η ακίδα "αιμορραγεί".
Την εμφάνιση κόκκινων σταγόνων στα αποξηραμένα αγκάθια επιβεβαίωσε ο Ομότιμος Επίσκοπος Andrew Raffaele Calabro.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το ακάνθιο στέφανον μεταφέρθηκε στην περιοχή της Puglia στα νότιο-ανατολικά της Ιταλίας, το 1308. Από τότε, αυτό αποθηκεύτηκε σε μια λειψανοθήκη στο τοπικό καθεδρικό ναό. Πρώτη εμφάνιση των σταγόνων,  σημειώθηκε το 1633 . Στη συνέχεια το ανεξήγητο φαινόμενο συνέβη το 1644, 1701, 1712, 1864, 1910, 1921, 2005, και, τέλος, το 2016. Κάθε φορά εκείνη τη μέρα συνέπεφτε με τον  Ευαγγελισμού και τη Μεγάλη Παρασκευή.
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξέτασε την ακίδα και επιβεβαίωσε την εμφάνιση τριών "σφαιρικών κόκκινων σταγόνων " 
Υπό κανονικές συνθήκες, η ακίδα είναι εντελώς ξηρά, και είναι δυνατόν να παρατηρήσει κανείς μερικά σκουριασμένα σημεία. Αλλά στα χρόνια, που  η Μεγάλη Παρασκευή συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό, η ακίδα γίνεται πράσινη, και οι κηλίδες γίνονται κόκκινες σαν αίμα.
Την επόμενη φορά που οι δύο ημερομηνίες θα συμπέσουν στο ημερολόγιο Δυτικής Εκκλησίας είναι το 2157.
Είναι το ακάνθινο στέφανο του Χριστού; 
Πάντως η Ορθόδοξη πλευρά υποστηρίζει πως το 1450 οι Παλαιολόγοι δώρισαν στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού δηλαδή τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι, την Χλαμύδα, τον Κάλαμο, τον Σπόγγο, τα καρφιά, τα οποία σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου