Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τέσσερις βασικές αρχές στην ανατροφή ενός παιδιού

Τέσσερις βασικές αρχές στην ανατροφή ενός παιδιού


Η ανατροφή ενός παιδιού είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία για τον κάθε γονιό, αφού οι προσωπικές του αρχές και οι αξίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα μεγαλώσει το παιδί του. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί και από διαφορές έρευνες, υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, σύμφωνα με το mother.gr:
  • Αν θέλετε να μεγαλώσετε ένα υπεύθυνο παιδί, αναθέστε του αρμοδιότητες: Από τη στιγμή που ένα παιδί μπορεί να ακούει και να εκτελεί εντολές, θα πρέπει να του δίνετε δουλειές για να κάνει. Απλά, καθημερινά πράγματα μέσα στο σπίτι, που θα το μάθουν να είναι υπεύθυνο και αυτόνομο.


  • Επιβραβεύστε το παιδί για την προσπάθειά του και όχι για το αποτέλεσμα: Είναι ο μόνος τρόπος για να διδάξετε στο παιδί σας ότι πρέπει πάντα να προσπαθεί, να θέτει στόχους και να εργάζεται με επιμονή και υπομονή πάνω σε αυτούς.


  • Ελέγξτε το θυμό σας, όταν πειθαρχείτε το παιδί σας: Οι φωνές, οι ειρωνείες και φυσικά η σωματική τιμωρία είναι πράξεις θυμού που δεν πρέπει να υπάρχουν. Έχετε κάθε δικαίωμα να θυμώνετε, όταν το παιδί σας παραφέρεται, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε το θυμό σας όταν το πειθαρχείτε.


  • Η ποιότητα του χρόνου που περνάτε με το παιδί σας είναι πιο σημαντική από την ποσότητα: Και αυτό δεν είναι άλλοθι για τις εργαζόμενες μαμάδες, αλλά πραγματικότητα. Το παιδί κερδίζει περισσότερα, αν του αφιερώσετε 20 λεπτά για να του διαβάσετε ένα βιβλίο, παρά αν είστε όλη τη μέρα μαζί και εκείνο βλέπει τηλεόραση, ενώ εσείς ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου