Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων με φυσικό τρόπο

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων με φυσικό τρόπο



Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ μέχρι στιγμής τον φούρνο μικροκυμάτων σας, τότε ίσως έχετε παρατηρήσει σημάδια από κολλημένα λίπη.
Κι αν αυτά τα κολλώδη λίπη έχουν ήδη κατακλύσει τον φούρνο σας, πρέπει να δράσετε άμεσα καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σκληρύνουν και να είναι αδύνατον να αφαιρεθούν. Ευτυχώς με την παρακάτω DIY καθαριστικό θα διορθωθεί το χάος χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κόπο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.
Κατ ‘ αρχάς συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας, τα οποία είναι:

  • Ένα μπολ ασφαλές που να μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων
  • Οδοντογλυφίδα
  • Ξύδι
  • Νερό
  • Σφουγγάρι

Οδηγίες:

Ρίξτε ίσες ποσότητες νερό και ξύδι μέσα στο μπολ. Εμείς προτείνουμε να βάλετε μισό φλιτζάνι από το κάθε υγρό, αλλά αν κρίνετε ότι ο φούρνος σας είναι πολύ βρώμικος, ενδεχομένως να χρειάζεται ένα φλιτζάνι ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό.
Τοποθετήστε στη συνέχεια μια οδοντογλυφίδα ή ένα άλλο ξύλινο αντικείμενο μέσα στο διάλυμα. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό, αλλά ελαχιστοποιείται έτσι η πιθανότητα των "μικροεκρήξεων" που είθισται να κάνει ο φούρνος. Οι φυσαλίδες που θα σχηματιστούν από το ξύλο, θα επιτρέψουν στο μείγμα να βράσει, χωρίς να "εκραγεί".
Ζεσταίνετε το μπολ για πέντε έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρώμικος είναι ο φούρνος σας.
Στη συνέχεια, όταν περάσει ο χρόνος βγάλτε το μπολ με τα γάντια του φούρνου επειδή με γυμνό χέρι ασφαλώς θα κινδυνεύετε να καείτε. Πάρτε ένα σφουγγαράκι, βουτήξτε το στο μείγμα ξύδι – νερό και τρίψτε τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Το πιο πιθανό είναι να μην χρειαστεί καν να τρίψετε με το σφουγγάρι και τα λίπη να ξεκολλάνε εύκολα με ένα μόλις πέρασμα από απλό πανό ή χαρτί κουζίνας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου