Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

8 λόγοι που οι μαμάδες είναι πάντα αργοπορημένες

Αν έχεις κανονίσει ραντεβού με μια μαμά και τα παιδιά της, πρέπει προκαταβολικά να ξέρεις ότι δεν θα είναι στην ώρα της. Αντίστοιχα, αν είσαι εργοδότης μιας μαμάς, πρέπει να δείξεις λίγη κατανόηση, γιατί δεν προβλέπεται να επιδεικνύει καθημερινά εγγλέζικη συνέπεια. Όχι, οι μαμάδες δεν αργούν κάθε φορά, όμως εννέα στις δέκα φορές δεν θα σε «στήσουν». Πριν βιαστείς να την δικάσεις, ανυπόμονε φίλε/ εργοδότη/ συγγενή, στάσου και μάθε τους λόγους που την καθυστερούν:

Έχει πολλά στο μυαλό της

Η μαμά αυτή που σε «έστησε» στο ραντεβού σας, είναι (κατά πάσα πιθανότητα) ο μαέστρος και ο αρχηγός μιας οικογένειας κι αυτό σημαίνει ότι έχει πραγματικά πολλά στο μυαλό της. Πιθανότατα έκανε λάθος και κατά λάθος κανόνισε ακόμη ένα ραντεβού την ίδια ώρα (τι να σου κάνει ένα μυαλό, χειμώνα-καλοκαίρι;) ή προσπάθησε να χωρέσει σε χρόνο-ρεκόρ (και δεν τα κατάφερε) το ραντεβού σας, ένα γρήγορο πέρασμα από το σούπερ-μάρκετ και να πετάξει τη μικρή στα Αγγλικά. Ναι, έκανε κακή διαχείριση του χρόνου της, αυτό όμως συνέβη επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου χρόνο!

«Πού είναι το άλλο παπούτσι;»

Αν μπορούσαμε να ανακηρύξουμε έναν λόγο-βασιλιά των λόγων που μια μαμά καθυστερεί να φτάσει οπουδήποτε, τότε αυτός θα ήταν ξεκάθαρα το κυνήγι του παπουτσιού. Όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά του κόσμου μοιράζονται το ίδιο πάθος: να χάνουν τα παπούτσια τους, να ξεχνούν εντελώς πού μπορεί να είναι και μετά να περιμένουν τη μαμά να τα βρει. Η πανικόβλητη ατάκα «Πού είναι τα παπούτσια σου;» μπορεί να συνοψίσει τον πανικό κάθε οικογένειας που προσπαθεί να ετοιμαστεί και να φύγει στην ώρα της από το σπίτι. 

Η φάρσα της Καθαρής Πάνας

Στη λίστα με τους Νόμους του Μέρφυ για μαμάδες πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί και ο Νόμος «Αν η πάνα είναι καθαρή και φρεσκοαλλαγμένη, θα λερωθεί με συνοπτικές διαδικασίες». Νομίζεις ότι είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις το σπίτι, όλοι φορούν παπούτσια, μπουφάν και έχουν ανά χείρας τα παιχνίδια τους και ξαφνικά μια γνώριμη, δυσάρεστη μυρωδιά γαργαλάει τα ρουθούνια σου: είναι το μικρό σου που χαμογελαστό πραγματοποίησε μια εκκένωση και τώρα πρέπει να αλλαχθεί. Σημειώστε δέκα με δεκαπέντε λεπτάκια καθυστέρηση οπωσδήποτε...

Δεν φεύγουν από το σπίτι, μετακομίζουν από το σπίτι

Αν νομίζεις, αγαπητέ, άτεκνε αναγνώστη, ότι το να εγκαταλείψεις το σπίτι όταν έχεις μικρά παιδιά είναι εύκολη υπόθεση, πλανάσαι! Πρέπει να πλύνεις, ντύσεις, χτενίσεις και ετοιμάσεις τα παιδιά και τον εαυτό σου (εννοείται τελευταίο και καταϊδρωμένο), πρέπει να πάρεις μαζί σου τα μισά παιχνίδια τους γιατί πρέπει κάπως να απασχοληθούν, πρέπει να ετοιμάσεις την τσάντα του μωρού με πάνες, γάλα, μπιμπερό, μωρομάντηλα, εφεδρική πιπίλα και κρεμούλα για τους ερεθισμούς, να σβήσεις το φαγητό, να κλείσεις τα πατζούρια, να ταΐσεις το σκύλο και να κάνεις την προσευχή σου ότι το ραντεβού σου δεν έφυγε αγανακτισμένο.

Μικροί, ανεύθυνοι ξεχασιάρηδες

Τα παιδιά είναι εντελώς ανεύθυνα μάλλον επειδή... είναι παιδιά. Γι' αυτό, το μόνο σίγουρο, αν βιάζεστε σαν τρελοί να φύγετε από το σπίτι για να είστε στην ώρα σας στη δουλειά και τα παιδιά στο σχολείο, είναι ότι θα ξεχάσουν το τετράδιο της ορθογραφίας, την εργασία των καλλιτεχνικών, την κασετίνα τους ή τη μια τους κάλτσα. Και μαντέψτε ποιος πρέπει να ψάξει να βρει τους πολύτιμους και απαραίτητους χαμένους θησαυρούς στο χάος του δωματίου τους...

«Θέλω να βάλω τη στολή μου!»

Κλασικός κι αγαπημένος λόγος αργοπορίας μιας οικογένειας: κάποιο απ' τα παιδιά -ή σε extreme καταστάσεις... όλα τα παιδιά- θέλουν να φορέσουν ό,τι πιο ακατάλληλο μπορεί να διαλέξει κανείς για την περίσταση. Τη στολή νίντζα για το γάμο της ξαδέρφης σας, τη φούστα μπαλαρίνας στο σχολείο ή εκείνο το πολύχρωμο φουστάνι που -τι να κάνουμε;- είναι στα άπλυτα.

Τα ξύπνησες; Σε μισούν!

Αν θες να κάνεις ένα παιδί ορκισμένο σου εχθρό (τουλάχιστον για λίγο), τότε ξύπνα το πριν την ώρα που θέλει να σηκωθεί. Όσο γλυκά κι αν προσπαθήσεις να ξυπνήσεις το παιδί σου το πρωί, όσο κέφι κι αν βάλεις παρά το ότι είσαι κι εσύ ένα όρθιο, νυσταγμένο ζόμπι, εκείνο θα σε μισήσει θανάσιμα επειδή... το ξύπνησες κι αυτό θα φέρει ένα τσουνάμι γκρίνιας που θα κάνει κάθε στάδιο της προετοιμασίας πριν τη φυγή από το σπίτι χρονοβόρο και μαρτυρικό. Αν λοιπόν, φίλε αναγνώστη που παραπονιέσαι ότι η γνωστή σου μαμά συνέχεια αργεί στα ραντεβού σας, θέλεις να είναι στην ώρα της, πήγαινε εσύ να ντύσεις τα παιδιά της πρωί-πρωί.

Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα 

Ακόμη κι αν όλα είναι κανονισμένα στην εντέλεια, ακόμα κι αν έχεις καταφέρει να ετοιμάσεις όλη την οικογένεια συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου στην ώρα της, τότε κάτι απρόσμενο θα συμβεί και ο προγραμματισμός σου θα γίνει χίλια κομμάτια. Κάποιο παιδί θα σπάσει ένα βάζο, κάποιο άλλο θα αποφασίσει να αναποδογυρίσει το κουτί με τα παιχνίδια, κάποιο θα γλιστρήσει και θα πέσει και θα πρέπει με αγωνία να εξετάσεις το κεφάλι του και, γενικώς, κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις θα συμβεί και η απόφασή σου να φανείς για μια φορά συνεπής θα ναυαγήσει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου