Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όταν το παιδί αρνείται να διαβάσει

Όταν το παιδί αρνείται να διαβάσει

Εκτός από το παιχνίδι, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες όπως το διάβασμα που πρέπει να γίνουν μέσα στη μέρα. Το mother.gr δίνει συμβουλές για να κάμψετε τις αντιστάσεις του παιδιού και να κάνει αυτό που πρέπει με τη μικρότερη δυνατή γκρίνια. 
  • Επειδή το πλέον πιθανό είναι να θεωρεί βαρετή οποιαδήποτε δουλειά και αν του αναθέσετε (μεταξύ αυτών και το διάβασμα), καλό είναι να του εξηγήσετε με απλά λόγια τους λόγους που πρέπει να την κάνει και βέβαια ότι κανένας άνθρωπος δεν καταπιάνεται μόνο με πράγματα που τον ευχαριστούν.
  • Αποφύγετε να τάξετε ανταλλάγματα για να καθίσει να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του, αφού σκοπός είναι να πεισθεί να το κάνει επειδή θα του δημιουργήσετε εσωτερικό και όχι εξωτερικό κίνητρο που, εκτός των άλλων, είναι και εφήμερο.
  • Δώστε στο παιδί να καταλάβει πόσο ωφέλιμο είναι το διάβασμα για τη δική του καλλιέργεια και πόσο ωραία θα νιώθει όταν βρίσκεται σε μια παρέα και ξέρει πράγματα.
  • Κλείστε την τηλεόραση, χαμηλώστε τα κινητά και γενικά εξασφαλίστε ότι επικρατεί ησυχία στο σπίτι για να μην αποσπούν την προσοχή του διάφοροι θόρυβοι.
  • Αν διαπιστώσετε ότι αρχίζει να μειώνεται σταδιακά η γκρίνια όταν το παροτρύνετε να κάνει κάποια δουλειά, μην παραλείψετε να το επιβραβεύετε. Το ίδιο και όταν φέρει εις πέρας με αποτελεσματικότητα αυτό που του αναθέσατε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου