Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κρατήστε το απασχολημένο

Παιδί που παίζει στον νεροχύτη

10 ιδέες για να κρατήσετε το μικρό σας απασχολημένο όταν αναζητά επίμονα την προσοχή σας



Χρειάζεται να κάνετε κάτι σημαντικό αλλά το μικρό σας απαιτεί διαρκώς την προσοχή σας; Σίγουρα θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο να θέλετε να ετοιμάσετε το δείπνο και το πιτσιρίκι σας να τριγυρνάει στα πόδια σας χωρίς να σας αφήνει σε ησυχία ή να θέλετε να κάνετε ένα σημαντικό τηλεφώνημα και το αγγελούδι σας να σας διακόπτει κάθε δύο λεπτά. Πάρτε μερικές ιδέες για να το κρατήσετε δημιουργικά απασχολημένο τόσο όσο θα χρειαστείτε για να τελειώσετε τη δουλειά σας.

1. Βάλτε το μικρό σας να κάτσει δίπλα στο νεροχύτη και γεμίστε το με ζεστό νερό και σαπουνόφουσκες. Δώστε του μερικά κουτάλια, πλαστικές κούπες και μια βούρτσα για τρίψιμο. Όμως, προσοχή! Είναι σημαντικό να το προστατέψετε από ενδεχόμενη πτώση. Μην το αφήνετε, εάν είναι πολύ μικρό, να κάθεται εκεί χωρίς επίβλεψη! Επιλέξτε αυτήν την δραστηριότητα όταν είστε ακριβώς δίπλα του και μαγειρεύετε, κόβετε λαχανικά, καθαρίζετε τον πάγκο κτλ. Μια καλή ιδέα για επιπλέον σιγουριά είναι, εάν έχετε διπλό νεροχύτη να το βάλετε να κάτσει στη μια μεριά και να γεμίσετε με νερό την άλλη!    
2. Φτιάξτε μαζί ένα οχυρό με τα μαξιλάρια του καναπέ και με μια κουβέρτα ή χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο ώστε να δημιουργήσει το οχυρό κάτω από το τραπέζι. Ζητήστε από το μικρό σας να φέρει ζωάκια και κούκλες για να τα βάλει μέσα στο φανταστικό κάστρο και να το προστατεύσει.
3. Δώστε του ένα μεγάλο χαρτόκουτο και ξυλομπογιές για να το χρωματίσει.
4. Αν έχετε κήπο ή γλάστρες με λουλούδια, κόψτε μερικά φύλλα ή λουλούδια, βάλτε τα σε μια τσάντα, προσθέστε πετρούλες και κοχύλια από τις καλοκαιρινές διακοπές και δώστε τα στο μικρό σας να τα μυρίσει και να τα περιεργαστεί.
5. Βάλτε μερικά παγάκια σε ένα μπολ και ζητήστε του να παρατηρήσει τι θα συμβεί. Θα εκπλαγείτε για το πόσο πολύ ώρα θα απασχολήσει το αγγελούδι σας το εν λόγω φαινόμενο.
6. Προμηθεύστε το μικρό σας με πηλό για παιδιά, φόρμες για μπισκότα, πλαστικό μαχαιράκι και πλάστη και αφήστε το να φτιάξει τα δικά του γλυκίσματα.
Παιχνίδι με κατσαρόλες
7. Αν αντέχετε το θόρυβο δώστε του για λίγο να παίξει με μικρές κατσαρόλες και τηγάνια.

8. Zητήστε του να σας ταιριάξει τις κάλτσες που μόλις στέγνωσαν. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει θα διασκεδάσει προσπαθώντας.
9. Δώστε στο μικρό σας παλιές εφημερίδες και αφήστε το να χρωματίσει το εσωτερικό τους με νερομπογιές που μπορείτε να ξεπλύνετε εύκολα.
10. Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν και εσείς έχετε να κάνετε κάτι σημαντικό, δοκιμάστε να τα απασχολήσετε μέσω της τεχνολογίας, όπως ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση ειδικό για παιδιά ή τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια στο DVD. Αλλό μόνο ως τελευταία λύση και μόνο εάν έχουν περάσει την ηλικία των 2 ετών.
Διαβάστε ακόμη το άρθρο μας «5 δραστηριότητες για μικρά παιδιά» για να βρείτε κι άλλους δημιουργικούς τρόπους για να το κρατήσετε απασχολημένο!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου