Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τα καλύτερα παιχνίδια που θα απορροφήσουν το παιδί για ώρες!

Συνήθως τα παιδιά, όταν παίζουν, αποζητούν την προσοχή και τη συμμετοχή των γονιών τους. Το παιχνίδι με τα παιδιά είναι απολαυστικό, διασκεδαστικό και δημιουργεί δεσμούς αγάπης. Ωστόσο -κακά τα ψέματα- οι μέρες των μαμάδων θα κυλούσαν πολύ ευκολότερα, αν τα παιδιά τους μπορούσαν κάποιες ώρες τις ημέρας να αυτο–απασχοληθούν, παίζοντας ανεξάρτητα. Υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια, που υπόσχονται να κερδίσουν πλήρως την προσοχή του παιδιού - και να προσφέρουν σε εσάς πολύτιμες στιγμές ηρεμίας. Ποια είναι αυτά;

Τρενάκια

Τα τρενάκια είναι παιχνίδι παραδοσιακό – ίσως θυμάστε τον πατέρα σας να σας αγοράζει τρενάκι για τα Χριστούγεννα.  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα παιδιά πάντα θα καθηλώνονται μπροστά από τις ράγες και τα μικροσκοπικά τούνελ και σταθμαρχεία.

Τουβλάκια για κατασκευές

Τα τουβλάκια αποτελούν  πάντοτε μια καλή επένδυση . Πρόκειται για ακόμη ένα διαχρονικό παιχνίδι που απασχολεί τα παιδιά με τις ώρες. Ξύλινα, πλαστικά, επώνυμα ή φτηνά τα «σφηνοτουβλάκια» δεν θα σας απογοητεύσουν – το παιδί θα φτιάξει σπιτάκια, κάστρα, ή κάποια ακατανόητη κατασκευή, μόνο του και απόλυτα συγκεντρωμένο, εξασκώντας ταυτόχρονα τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες.

Κουκλόσπιτα, κάστρα, σετ με φιγούρες

Τα περισσότερα ολοκληρωμένα σετ παιχνιδιών -κάστρα, κουκλόσπιτα, σετ κουζινικών, σετ εργαλείων, σετ από φιγούρες υπερηρώων κ.λ.π.-  αποτελούν εγγύηση ότι το παιδί θα παίξει για λίγο μόνο (τουλάχιστον μέχρι να τα βαρεθεί για πάντα). Με τέτοιου είδους παιχνίδια, δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του φτιάχνοντας μια ιστορία που παίρνει ζωή μέσα από το παιχνίδι, ενώ, αν το παρατηρήσετε την ώρα που παίζει, μπορεί να μάθετε και πολλά πράγματα για την ψυχοσύνθεσή του.

Στολές

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα αποκριάτικα κουστούμια! Γιατί να περιμένετε, όμως, τις Απόκριες για να τους δώσετε τη χαρά να ντυθούν με τις αγαπημένες τους στολές; Κατεβάστε τη στολή του Σούπερμαν απ’ το πατάρι και απολαύστε τα αποτελέσματα!

Παζλ και σπαζοκεφαλιές

Αν στο παιδί σας αρέσει να παιδεύει το μυαλό του, θα «κολλήσει» με αυτά τα παιχνίδια. Τα παζλ και οι σπαζοκεφαλιές , όμως, πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά, ούτως ώστε να αντιστοιχούν στην ηλικία του παιδιού.  Αν το παζλ είναι πολύ απλό  ή πολύ απαιτητικό για το παιδί, δεν θα του τραβήξει το ενδιαφέρον – κι, ακόμη περισσότερο, δεν θα το καθηλώσει.

Σετ ζωγραφικής

Ακόμη και τα πιο υπερκινητικά και θορυβώδη παιδιά, αφοπλίζονται και χάσκουν μπροστά σε ένα πλήρες, πολύχρωμο και λαχταριστό σετ ζωγραφικής. Απλώστε σε ένα τραπέζι λευκά χαρτιά και πολλούς μαρκαδόρους σε πολλές αποχρώσεις –σε μεγαλύτερα παιδιά μην διστάσετε να προσφέρετε τέμπερες και πινέλα.  Σίγουρα θα κερδίσετε την προσοχή του –ελπίζουμε για ώρες!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου