Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο πραγματικός λόγος που τα παιδιά είναι πιο ζωηρά όταν οι μαμάδες τα επιτηρούν

Ο πραγματικός λόγος που τα παιδιά είναι πιο ζωηρά όταν οι μαμάδες τα επιτηρούν


Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα περισσότερα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα και δεν κάθονται καθόλου φρόνιμα, όταν οι μητέρες τους είναι μπροστά; Η μπλόγκερ και μητέρα Kate Baltrotsky, έχει την απάντηση και εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.
"Ήταν μια χαρά μαζό μου, αλλά μόλις σε βλέπουν κάτι παθαίνουν!», λέει ο σύζυγός μου σε καθημερινή βάση.
Τις προάλλες διάβαζα ένα αστείο άρθρο με τίτλο Μελέτη: Τα παιδιά συμπεριφέρονται κατά 800% χειρότερα, όταν οι μητέρες τους βρίσκονται στο δωμάτιο. Παρά την υπερβολή στον τίτλο, η ιδέα είναι αληθινή. Τα παιδιά συμπεριφέρονται όντως πολύ χειρότερα μπροστά στις μαμάδες τους και …ιδού οι λόγοι!

Επειδή ΕΣΥ μαμά είσαι το ασφαλές καταφύγιό τους. Είσαι το πρόσωπο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν και να τους λύσει όλα τους τα προβλήματα . Εάν δεν μπορείς εσύ να κάνει κάτι καλύτερο, τότε ποιος μπορεί;
ΕΣΥ αγαπητή μαμά είναι ο αποδέκτης όλων των συναισθημάτων: δυσάρεστων και ευχάριστων.
Αν ένα παιδί κρατάει μέσα του μια δυσάρεστη κατάσταση όλη μέρα, το δευτερόλεπτο που σας βλέπει ξέρει ότι μπορεί επιτέλους να εκφραστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα …γκρίνια, κλαψούρισμα, κλάμα! Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη θέα της μαμάς του κάθε παιδί απελευθερώνει όλα τα συναισθήματά του.
Μη νομίζετε ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο και θέλει απλά να σας υποδέχεται στην πόρτα κλαψουρίζοντας ή ουρλιάζοντας.
Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον έχετε δημιουργήσει ένα ασφαλές χώρο για το παιδί και έχει όλη την άνεση να συμπεριφερθεί όπως νιώθει.
Και επί τη ευκαιρία, είναι πολύ σημαντικό που έχετε καταφέρει να μεγαλώσετε τα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να εκδηλώνουν τα συναισθηματά τους και τις σωματικές τους λειτουργίες. Όταν άλλωστε μεγαλώνουν, δεν θέλετε τα παιδιά σας να λειτουργούν με συναισθηματική επίγνωση;
Να λοιπόν ένα σημάδι, ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου