Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν έχετε... νεύρα

Ο θυμός και τα νεύρα είναι δύο από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που μας «επιβάλλει», δυστυχώς, ο σημερινός τρόπος ζωής.
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δύο αυτά αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν την ικανότητά μας να λειτουργήσουμε κανονικά, προκαλώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα.
Δείτε, λοιπόν, τι δεν θα πρέπει να κάνετε όταν έχετε νεύρα!


Μην «ανεβάζετε» τα νεύρα σας στο Facebook
Τα νεύρα φέρνουν παρορμητικό. Μην ξεχνάτε, όμως, πως τα γραπτά μένουν και όταν δηλώνετε κάτι δημοσίως, δεν μπορείτε εύκολα να το αναιρέσετε.

Μην πίνετε με νεύρα
Το αλκοόλ δημιουργεί το έδαφος για να αντιδράσετε περισσότερο παρορμητικά, απ’ όσο απαιτούν οι συνθήκες όταν είστε νευριασμένοι και τέτοιες συμπεριφορές σπάνια έχουν καλά αποτελέσματα.

Μην αγνοείτε την πίεσή σας
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, το ρίσκο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου παραμένει αυξημένο έως και για δύο ώρες μετά από ένα «ξέσπασμα».

Μην κοιμάστε με νεύρα
Επειδή στον ύπνο επεξεργαζόμαστε και παγιώνουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα.

Μην οδηγείτε με νεύρα
Σύμφωνα με έρευνα, ο θυμός μειώνει την περιφερειακή όραση που είναι βασική για ασφαλή οδήγηση.

Μην ξεσπάτε
Σίγουρα είναι καλύτερο από το να κρατάτε το θυμό «μέσα σας», ωστόσο η τακτική αυτή ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού όταν εσείς ξεσπάτε κάποιος άλλος εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο.

Μην τρώτε με νεύρα

Όταν πνίγουμε το θυμό σας τρώγοντας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιλέξουμε κάτι μάλλον ανθυγιεινό και γεμάτο ζάχαρη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου