Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πιο ευτυχισμένα παιδιά : παιδική χαρά στο σπίτι

paidiki xara sto spiti (2)

Θέλετε να κάνετε τα παιδάκια σας ακόμα πιο ευτυχισμένα; Δημιουργήστε εύκολα και οικονομικά μια παιδική χαρά μέσα στο σπίτι, στον κήπο ή στη βεράντα! Μια πισίνα, ένα φουσκωτό σπίτι, μια τραμπάλα ή μια τσουλήθρα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο σκηνικό για να χαίρονται τα παιδιά σας κάθε στιγμή στο σπίτι. Το παιχνίδι είναι από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στη ζωή των παιδιών και παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξή τους. Το παιχνίδι γεμίζει τα παιδιά χαρά, ενώ παράλληλα τους δίνει τη δυνατότητα για ευχάριστη κίνηση και άθληση που δυναμώνει το σώμα.

Ο υπολογιστής και η τηλεόραση έχουν καθιερωθεί στην ημερήσια απασχόληση των παιδιών, ειδικά των παιδιών που ζουν σε πόλεις και δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε χωράφια και αλάνες με άλλα παιδιά της γειτονιάς. Κοιτώντας πίσω παρολαυτά στη ζωή μας το παιχνίδι και η ανεμελιά είναι αυτό που κυρίως θυμόμαστε και αυτό που αντίστοιχα θα θέλαμε να χαρίσουμε και στα δικά μας παιδιά.

paidiki xara sto spiti (3)
Η οργάνωση μια παιδικής χαράς στο σπίτι δεν είναι δύσκολη, ειδικά τώρα που με παραγγελιές μέσω του internet μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όμορφα ασφαλή παιχνίδια που θα παραδοθούν στην πόρτα μας. Τα παιδιά χρειάζονται ερεθίσματα για να αναπτυχθούν σωστά τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και μια κούνια ή ένα κουτσό ζωγραφισμένο στο τσιμέντο όσο ασήμαντα κι αν φαίνοται μπορούν να προσφέρουν άπειρες ώρες χαράς σε ένα παιδί και τους φίλους του.

paidiki xara sto spiti (1)

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε παιδικά παιχνίδια : 

  • καλή ποιότητα
  • σωστή συναρμολόγηση
  • αντοχή στη χρήση
  • βάψιμο με μη τοξικά χρώματα
  • στρογγυλεμένες γωνίας για αποφυγή ατυχημάτων
Αν ο χώρος είναι περιορισμένος μπορείτε σε συνεννόηση με τους υπόλοιπου κατοίκους της πολυκατοικίας σας να εκμεταλλευτείτε ένα χώρο στην πυλωτή ή τον ακάλυπτο χώρο που θα οργανώσετε μια παιδική χαρά με παιχνίδια, χώμα και άμμο, και φυτά όπου τα παιδιά σας θα περνούν το χρόνο τους. Θα κάνει τα απογεύματά σας πολύ πιο ευχάριστα και θα βοηθήσει στη κοινωνικοποίηση τόσο τη δική σας όσο και τους παιδιού σας  για να μάθει να μοιράζετα τα παιχνίδια του και να παίζει σωστά αν καλείτε και άλλους φίλους από το το σχολείο ή τη γειτονιά να παίζουν μαζί του.
Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου