Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το 2012

   Μια ακόμη νέα χρονιά ήρθε. Το 2012… Πώς φαντάζει στο μυαλό μου αυτό το νούμερο! Όταν ήμουν παιδί τέτοιες ημερομηνίες χρησιμοποιούσαν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
   Βέβαια σε πολλά σημεία ο κόσμος μας σήμερα μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας! Ποιος περίμενε πριν από δεκαετίες,  τότε που μεγαλώναμε με τα ποιήματα του Ανθολογίου και τις εικόνες των Αναγνωστικών με τις χαρούμενες
 παιδικές φατσούλες, πως σήμερα ο κόσμος θα ήταν τόσο, μα τόσο διαφορετικός; Όλα έχουν αλλάξει, αλλοιωθεί.. Θεσμοί έχουν καταπατηθεί & στη θέση τους έχουν μπει ανώμαλες καταστάσεις που θεωρούνται φυσιολογικές.
    -Πολύ μας στενοχωρείς Πρωτοχρονιάτικα!  θα μου πει ένας αγαπημένος μου φίλος όταν διαβάσει το παραπάνω κείμενο. Δεν έχω σκοπό να στενοχωρήσω! Ιδιαίτερα μετά από την τόση προσπάθεια που κάναμε να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας τις γιορτές και να «μπούμε» στο πολυσυζητημένο εορταστικό κλίμα!! Θα ήθελα απλά να μιλήσω για «κάτι» το οποίο μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, των αιώνων… Έχει πολύ καλά «συντηρητικά» τόσο διαχρονικά, που δεν «χαλά», ούτε σαπίζει ποτέ.
  Το όνομά του γνωστό, αγαπημένο! Ιησούς Χριστός… Όσα χρόνια και αν περάσουν Αυτός θα παραμένει αιώνια. Θα είναι συνέχεια, για πάντα μαζί μας. Μας υποσχέθηκε πως θα είναι για πάντα δίπλα μας! Όσο και αν εμείς Τον ξεχνούμε. Το 2012 ένα μόνο είναι σίγουρο! Πως ο Κύριος θα είναι μαζί μας! Ότι και αν γίνει, ότι και να συμβεί. 2012 μαζί με τον Χριστό. Τότε δεν θα φοβόμαστε τίποτα, μα ούτε θα περιμένουμε και τίποτα από τον σημερινό επιστημονικής φαντασίας κόσμο μας! Καλή Χρονιά, Ευλογημένη και ευτυχισμένη με μαζί με τον Θεό!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου