Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το Ήξερες; Ποια κλαίνε περισσότερο, τα αγόρια ή τα κορίτσια;

moro2

Ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης καταλαβαίνουμε ότι τα αγόρια είναι τελείως διαφορετικά από τα κορίτσια, κάτι το οποίο φυσικά επιβεβαιώνεται όσο μεγαλώνουν.
Η συμπεριφορά, οι προτιμήσεις, οι αντιδράσεις, ο τρόπος που αναπτύσσονται, όλα διαφέρουν αρκετά! Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, ποια μωρά κλαίνε περισσότερο; Τα αγόρια ή τα κορίτσια; Σύμφωνα με τους αναπτυξιακούς ψυχολόγους οι αντιδράσεις των μωρών στα διάφορα ερεθίσματα, είναι πολύ διαφορετικές ανάλογα με το φύλο τους. Το ίδιο ισχύει και για το κλάμα.

 Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες, τα αγόρια κλαίνε περισσότερο από τα κορίτσια και μάλιστα με ποσοστό τουλάχιστον 70%!

Το εντυπωσιακό ωστόσο, είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Το νευρικό σύστημα των αγοριών είναι πιο ανώριμο από εκείνο των κοριτσιών και αργεί να αναπτυχθεί! Επιπλέον τα αγόρια όταν γεννιούνται είναι πιο ευαίσθητα στα διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως είναι για παράδειγμα η φασαρία, και τους προκαλούν έντονο στρες επομένως και κλάμα.
Ασφαλώς το κάθε μωρό, πριν καν ακόμα γεννηθεί, έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και σιγά σιγά αναπτύσσει και εξελίσσει το δικό του χαρακτήρα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν το δικό σας αγοράκι ή κοριτσάκι να ανήκει στις εξαιρέσεις του κανόνα!

Πηγές: motherblog.gr-  offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου