Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τα 10 πιο έξυπνα κόλπα ζαχαροπλαστικής

Δεν λέμε, καλή η ζαχαροπλαστική, αλλά οι διάφορες μετρήσεις των υλικών τείνουν να μας εκνευρίζουν και να κάνουν την κουζίνα μας πραγματικό πεδίο μάχης Βουνά από άπλυτες κατσαρόλες, μίξερ και σπάτουλες στο νεροχύτη, φόρμες και κουπ πατ σκόρπια στους πάγκους και ένα σύννεφο από αλεύρι να αιωρείται διαρκώς. Για να γλιτώσεις όλη αυτήν την ταλαιπωρία, απλά ακολούθησε τα παρακάτω πανέξυπνα tips.


DIY θήκη για κεκάκια
Πόσες φορές το χρόνο φτιάχνεις κεκάκια; Δύο, τρεις το πολύ. Αντί να αγοράσεις φόρμα για cupcakes που θα σου πιάνει χώρο στο συρτάρι, απλά χρησιμοποίησε ένα ταψί και τα καπάκια από τα βάζα των μαρμελάδων για να στερεώσεις τα χαρτάκια για τα cupcakes.


Ξεχώρiσε εύκολα τον κρόκο από το ασπράδι
Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι από νερό για να “ρουφήξεις” τους κρόκους από ένα μπολ γεμάτο με σπασμένα αβγά. Πρόσεξε όμως γιατί το συγκεκριμένο κόλπο λειτουργεί μόνο εάν ο κρόκος δεν έχει σπάσει.


Δες εύκολα τη συνταγή που θέλεις
Συνήθως το βιβλίο με τις συνταγές ή χάνεται μέσα στο χαμό της κουζίνας ή γεμίζει λάδι και βούτυρο από τα χέρια σου. Για να βλέπεις εύκολα τη συνταγή σου και να διατηρήσεις το βιβλίο καθαρό, απλά κρέμασε μία κρεμάστρα με μανταλάκια στο ντουλάπι της κουζίνας για να το στερεώσεις.


DIY κορνέ
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το γλάσο σου μέσα σε μία πλαστική σακούλα, να την κλείσεις καλά και να κόψεις την μία άκρη για να φτιάξεις τα πιο όμορφα σχέδια.


Εύκολα τρίμματα σοκολάτας
Εάν θέλεις να διακοσμήσεις τις τούρτες και τα κέικ σου, όπως τα καλά και ακριβά ζαχαροπλαστεία, χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά τρίμματα σοκολάτας.

Μετέφερε με ασφάλεια την τούρτα σου
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να πρέπει να μεταφέρεις μια τούρτα γενεθλίων έχοντας πάντα στο νου σου πως έτσι και πέσει έχεις καταστρέψει τα γενέθλια κάποιου. Για να μην συμβεί αυτό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, απλά στερέωσε 3-4 καλαμάκια από σουβλάκι περιμετρικά του γλυκού και στη συνέχεια κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη. Στις τρύπες που θα αφήσουν τα ξυλάκια, απλά τοποθέτησε τα κεριά.


Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε λίγα λεπτά
Εάν η συνταγή σου χρειάζεται βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά δεν έχεις μία ώρα στη διάθεσή σου για να περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία του, δοκίμασε αυτό: Προσεκτικά γέμισε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και άφησέ το για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, χύσε το νερό, βάλε το κομμάτι του βουτύρου μέσα και αναποδογύρισε το βάζο πάνω από ένα πιάτο. Σε μόλις 5 λεπτά θα είναι έτοιμο!


Αφαίρεσε εύκολα τα τσόφλια από το αβγό
Αν σου πέσει τσόφλι μέσα στο μείγμα για το γλυκό, είναι σίγουρο ότι θα εκνευριστείς προσπαθώντας -μάταια- να το αφαιρέσεις. Την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, απλά χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς βρεγμένο δάχτυλο για να το βγάλεις. Το τσόφλι θα κολλήσει κατευθείαν πάνω του.

Κεκάκια με γλυκιά έκπληξη
Εάν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου απλά “κρύψε” ένα κομματάκι σοκολάτας στο κέντρο κάθε cupcake για μια λαχταριστή ρεύστη έκρηξη σοκολάτας.

Σπιτική άχνη ζάχαρη
Ξέμεινες από άχνη ζάχαρη; Μην βιαστείς να πας στο σούπερ μάρκετ. Βάλε στο μίξερ μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και μία κούπα κρυσταλλική ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου