Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Συγκλονιστικό: Μην στεναχωριέσαι, θα πάρεις διπλή δόση και θα γίνεις καλά!


Στις 17 Αυγούστου του 2003 ήρθαν από την Αθήνα στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου, όπου είναι ο τάφος του Οσίου Γέροντος μας Φιλοθέου, ο κ. Χανάκης Πέτρος με την σύζυγό του Καλλιόπη και τα δύο παιδάκια τους, τον Γεώργιο-Φιλόθεο και την Ιωάννα-Μαρία για να προσκυνήσουν. Με συγκίνηση διηγήθηκαν το θαύμα που ζουν από τον Όσιο Φιλόθεο. 

Μετά το γάμο τους, αν και επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν παιδιά, δεν είχαν. Ζούσαν όμως με την ελπίδα ότι ο Θεός θα εξεπλήρωνε τον πόθο τους. 

Κάποια ημέρα έλαβαν ένα βιβλίο που εξέδωσε η Μονή μας, για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γέροντος η οποία έγινε στις 24-9-93 με πολλά θαύματά Του και με τον τίτλο: Αφιέρωμα εις τον Άγιο Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. Φιλόθεον Ζερβάκον. 20 χρόνια από την οσιακήν του κοίμησιν. 

Με λαχτάρα το διάβασαν και με ελπίδα. υποσχέθηκαν να έλθουν και πάλι στην Πάρο να προσκυνήσουν και να τον παρακαλέσουν να εκπληρώσει τον πόθο τους 

Η επίσκεψή τους συνέπεσε με τον εγκαινισμό του πρώτου Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Φιλόθεο τον Νέο. Τους συγκινεί πολύ αυτή η σύμπτωση. Προσεύχονται θερμά στον Άγιο και αναφέρουν στην Γερόντισσα της Μονής το πρόβλημά τους. Εκείνη τους κατανοεί και τους σταυρώνει με τον θαυματουργικό Σταυρό του Αγίου. Την Τρίτη ημέρα από το σταύρωμα βλέπει στον ύπνο της η κ. Χανάκη τον Άγιο, ο οποίος της λέει: «Να μη στεναχωριέσαι. Διπλή δόση θα πάρεις και θα γίνεις καλά». 

Συγκινείται πολύ αλλά δεν καταλαβαίνει το μήνυμα. 

Σε 13 μήνες από το μήνυμα εγκυμονεί και γεννάει δίδυμα. Έτσι σήμερα το ζεύγος Χανάκη είναι οι ευτυχισμένοι γονείς δύο παιδιών οι οποίοι δεν ξεχνούν πως την χαρά και την οικογενειακή τους ευτυχία την οφείλουν στις πρεσβείες του Αγίου Φιλοθέου της Πάρου. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου