Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τα οφέλη των κάσιους στον οργανισμό



Προσφέρουν πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά στον οργανισμό και αποτελούν μία ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική επιλογή ξηρών καρπών, που σίγουρα αξίζει μια θέση στο διαιτολόγιό μας...

Τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.
Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και βιταμίνη Ε που εμφανίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Μια μικρή χούφτα κάσιους είναι αρκετή για να προσλάβουμε επίσης σημαντική ποσότητα απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Τέλος, αν και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λίπος, το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, στα οποία έχουν αποδοθεί καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, τα κάσιους είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες, γεγονός που απαιτεί προσοχή στη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσής τους.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως μια μικρή χούφτα είναι αρκετή ώστε να απολαύσουμε τα οφέλη τους χωρίς να ξεφύγουμε θερμιδικά, ενώ είναι σημαντικό να τα επιλέγουμε στην ωμή και ανάλατη εκδοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου