Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κι άλλη πόλη του Καναδά αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου




(Φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης για το pontos-news.gr)

Μετά την Οτάβα, το Τορόντο και τη Λασάλ, μια ακόμη πόλη του Καναδά, η Οσάβα του Οντάριο, αναγνώρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υπερψηφίζοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Απριλίου τη σχετική διακήρυξη.
Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στον Καναδά εργάζεται πυρετωδώς προωθώντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, μένοντας πιστό την πάγια θέση του ότι ο στόχος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι ύψιστος και πρωταρχικός και ότι η αναγνώριση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των απογόνων των 353.000 ποντιακής καταγωγής θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας.

Με τη συνδρομή ωστόσο κορυφαίων ιστορικών αλλά και νομικών πάνω σε θέματα Γενοκτονίας συνεχίζεται αγόγγυστα η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού, μέσα στα χρηστά πλαίσια της πολιτικής επιστήμης και ηθικής. Με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίθεται ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο θα στηριχτεί και το υπόλοιπο οικοδόμημα, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, που είναι μία πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών και ιστορικών συνθηκών.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στη Γερουσία του Καναδά έχει εισαχθεί προς συζήτηση ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ένα ψήφισμα το οποίο οι εισηγητές του ευελπιστούν όχι μόνο ότι θα υπερψηφιστεί, αλλά ότι θα εισαχθεί και στην ομοσπονδιακή Βουλή ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Δείτε ΕΔΩ τη Διακήρυξη που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Οσάβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου