Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Tρομερό! Προστατευτείτε από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με δεντρολίβα



Και όμως γίνεται!
Τα κινητά τηλέφωνα μας εκθέτουν σε επίπεδα ακτινοβολίας επιβλαβή για την υγεία. Η μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο, βλάβες στο DNA και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι βλάβες του DNA επηρεάζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή πρωτεϊνών. 

Το 2011, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) δήλωσε ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων στην πραγματικότητα είναι «πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο». 
Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να αλλάξει και να βλάψει το DNA σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε μια μελέτη διάρκειας 6 ετών διαπιστώθηκε ότι η έκθεση του αίματος στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αύξησε κατά 300% τις γενετικές βλάβες με τη μορφή των μικροπυρήνων. Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι αυτό το είδος ακτινοβολίας είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα και τον αμίαντο. 

Η ακτινοβολία επηρεάζει την υγεία προκαλώντας τα παρακάτω προβλήματα: 

• χρόνια κόπωση 

• κατάθλιψη 

• πεπτικά προβλήματα 

• προβλήματα μνήμης 

• χρόνιο στρες 

• αϋπνία 

• αίσθημα καρδιακών παλμών 

• πονοκεφάλους / ημικρανίες 

Η χρήση δεντρολίβανου προστατεύει από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων 

Το δεντρολίβανο και το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι μια από τις πολλές φυσικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε την ακτινοβολία. Το δεντρολίβανο διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικές ενάντια στις βλάβες από την ακτινοβολία. 

Στις 2 Φεβρουαρίου 2009, το ερευνητικό περιοδικό «British Journal of Radiology» ανέφερε ότι οι λιποδιαλυτές ουσίες καρνοσόλη και καρνοσικό οξύ που βρίσκονται στο δεντρολίβανο «διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή προστατευτική και αντιμεταλλαξιογόνο δράση». 

Το ροσμαρινικό οξύ που υπάρχει στο δενδρολίβανο έχει προστατευτική δράση. Δρα ως σαρωτής ελευθέρων ριζών και ενισχύει τους ενδογενείς μηχανισμούς άμυνας του σώματος. Επίσης, το ροσμαρινικό οξύ καθυστερεί την παραγωγή τοξινών. Η προστασία που προσφέρει είναι 3,34 φορές μεγαλύτερη από αυτή άλλων ενώσεων που εξετάστηκαν στις δοκιμές μικροπυρήνων. 

Τρόποι χρήσης δεντρολίβανου 

Φτιάξτε λίγο τσάι δεντρολίβανου. 

Συστατικά: 

• 2 φλιτζάνια βραστό νερό 

• 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο 

Παρασκευή 

Βάλτε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό κι αφήστε το να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. 

Πίνετε τσάι δεντρολίβανου καθημερινά. 

Ο συνδυασμός αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου και ελαίων βάσης (τζοτζόμπα, καρύδας ή λάδι αβοκάντο) είναι επίσης αποτελεσματικός. Απλώστε το μείγμα στα πέλματά σας τακτικά ή και καθημερινά, αν είναι δυνατόν. Μπορείτε επίσης να εισπνεύσετε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα πανί κι αν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε έναν διαχύτη αρώματος ή ψεκαστήρα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου