Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τα μόνα 9 συστατικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το σπίτι σας

Τα μόνα 9 συστατικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το σπίτι σας



Πολλές φορές όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να καθαρίσουμε το σπίτι μας, χρησιμοποιούμε πολλά και διαφορετικά καθαριστικά που τελικώς ίσως είναι αχρείαστα.. Στην πραγματικότητα, για...
να κάνετε το σπίτι σας να «λάμψει» θα χρειαστείτε μονάχα 9 συστατικά! Ξεχάστε μια για πάντα τα επιβλαβή χημικά που χρησιμοποιείτε συνήθως όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε το σπίτι σας με προϊόντα καθαρισμού.. Πλέον μπορείτε να έχετε μία πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική και πολύ πιο φθηνή!!
Ακολουθεί η λίστα με τα 9 αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε φθηνά το σπίτι σας:

Λευκό Ξύδι,
Βόρακας,
Σόδα πλυσίματος,
Σαπούνι καστίλλης/μασσαλίας – Υγρό Σαπούνι και Μπάρα Σαπουνιού,
Μαγειρική Σόδα,
Χυμό Λεμονιού,
ΥγρόΣαπούνι,
Αιθέρια Έλαια (όπως μέντας και λεβάντας),
ΥπεροξείδιοΥδρογόνου

Δώστε προσοχή σε αυτό το σημείο:
με πολύ εύκολα βήματατα συστατικά αυτά μπορούν να μετασχηματισθούν σε φυσικά καθαριστικά. Χρησιμοποιώντας αυτά είναι πολύ εύκολο να παρασκευάσετε απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, απορρυπαντικό πιάτων, σαπούνι για τα χέρια ή ακόμη και καθημερινό καθαριστικό για την κουζίνα. Χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια για να δώσετε ένα όμορφο άρωμα στα προϊόντα καθαρισμού που θα παρασκευάσετε.

Ακολουθούν ορισμένες από τις παρασκευές φυσικών καθαριστικών που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα 9 συστατικά:

Για να παρασκευάσετε σπιτικό υγρό σαπούνι για τα πιάτα (πλύσιμο στο χέρι) θα χρειαστείτε μονάχα λίγο υγρό σαπούνι αναμεμειγμένο με ένα λίτρο νερού.

Το πλύσιμο των παραθύρων είναι πολύ ασφαλέστερο εάν αναμείξετε μία κούπα ξίδι και μισή κούπα νερού. Προσθέστε δύο κουταλάκια του τσαγιού υγρό σαπούνι μασσαλίας και μία μικρή δόση βόρακα.

Για να καθαρίσετε τα πατώματα με φυσικό τρόπο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: αναμίξτε 8 κούπες νερό, μισή κούπα χυμό λεμονιού και ένα και εν τέταρτο της κούπας υγρού σαπουνιού μασσαλίας.

Αν θέλετε να απομακρύνετε δυνατούς λεκέδες από τον φούρνο σας χρησιμοποιήστε ξίδι και μαγειρική σόδα. Ψάξτε στο διαδίκτυο για ειδικά άρθρα που θα σας δείξουν τους τέλειους τρόπους ώστε να απομακρύνετε τις βρωμιές δίχως να χαράξετε τις επιφάνειες.

Ένα μίγμα από 1 κούπα υγρού σαπουνιού μασσαλίας μαζί με 3 κούπες νερό, έπειτα από καλό χτύπημα, εάν εφαρμοστεί στα χαλιά θα κάνει τη διαδικασία καθαρίσματος ευκολότερη.

Το μπάνιο μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα παρασκευασμένο από μισή κούπα ξιδιού και υγρού σαπουνιού μασσαλίας, μαζί με δυόμισι κούπες νερό. Επίσης, μπορείτε να τρίψετε την τουαλέτα σας με περισσότερη ευκολία χρησιμοποιώντας ένα φυσικό μίγμα από μισή κούπα μαγειρικής σόδας και μισή κούπα ξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου