Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

5 “ξυδάτα”... μυστικά!


Το χρησιμοποιούσατε στη μαρουλοσαλάτα σας, βάζατε λίγο όταν φτιάχνατε τζατζίκι ή ακόμα και στα θαλασσινά. Εμείς σας πάμε λίγο πιο πέρα και σας προτείνουμε να το βάλετε από το...
αυτοκίνητό σας μέχρι τα μαλλιά σας. Θα εκπλαγείτε!

Do it! Αποσμητικό αυτοκινήτου
Πήρατε το αμάξι σας από το συνεργείο και η μυρωδιά του δεν είναι η ιδανική; Ξεχάσατε κάποιο τρόφιμο μέσα και τώρα το αμάξι σας μυρίζει άσχημα;

Δοκιμάστε αυτό, πάρτε το ξυδάκι σας από την κουζίνα, γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Την άλλη μέρα οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν πάει... περίπατο και συγκεκριμένα στο μπουκάλι του ξυδιού, αφού αυτό το υγρό έχει την ιδιότητα να απορροφά τις άσχημες μυρωδιές.

Επαναφορά του χρώματος των μαλλιών σας!
Περνάτε τις διακοπές σας μπροστά από την πισίνα και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι έχει αλλάξει στο χρώμα των μαλλιών σας. Σκέφτεστε μεμιάς πως φταίει το χλώριο. Λάθος. Τα υπολείμματα χαλκού που υπάρχουν στο νερό είναι αυτά που κάνουν τη ζημιά. Αν λοιπόν δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν αλλάξει χρώμα, ξεπλύνετέ τα με ένα μείγμα από ¼ φλιτζάνι ξύδι μηλίτη (μηλόξυδο) και 1 ποτήρι νερό. Το οξικό οξύ διαλύει τα οξείδια του χαλκού, που δίνουν ένα πράσινο χρώμα  στα μαλλιά σας.

Αποσμητικό... ποδιών
Επειδή το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί και ο ιδρώτας, πολλές φορές τα πόδια μας δεν έχουν την καλύτερη μυρωδιά. Για να απαλλαγείτε λοιπόν, ενυδατώστε τα πόδια σας με ξύδι! Σε καθημερινή βάση, κάντε ένα 10λεπτο ποδόλουτρο με ξύδι. Το οξικό οξύ θα σκοτώσει τις οσμές που προκαλούν τα βακτηρίδια.

Ζιζάνια τέλος
Αν μέχρι τώρα αγοράζατε οξικό οξύ, για να σκοτώσετε τα ζιζάνια στο σπίτι σας, σας πληροφορούμε πως αυτό αποτελεί το κύριο συστατικό του ξυδιού. Αν λοιπόν προτιμάτε καλύτερα ένα μη τοξικό προϊόν αλλά και σπιτικό, τότε χρησιμοποιήστε ξύδι! Ανακατέψτε αδιάλυτο ξύδι με ένα ή δύο κομμάτια από απορρυπαντικό πιάτων και ψεκάστε στις ρίζες και τα φύλλα των φυτών σας για να εξαφανίσετε τα ζιζάνια.

Αστραφτερά λευκά... το έλεγε και η γιαγιά!
Το λευκό ξύδι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή εδώ και πολλά χρόνια κατά των λεκέδων στα ρούχα. Μου του έλεγε και η γιαγιά μου αλλά δεν το πίστευα. Δοκιμάστε όμως αυτό και θα πειστείτε και εσείς όπως και 'γω. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι με το ξέβγαλμα για να κρατήσετε τα λευκά σας υφάσματα φωτεινά. Θα αφαιρέσετε τη συσσώρευση σαπουνιού μέσα στο πλυντήριο και επιπλέον θα απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα ρούχα σας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου