Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Χρήσεις – έκπληξη με ελαιόλαδο

Βγάλτε το από την κουζίνα σας λοιπόν και σημειώστε τους τρόπους – έκπληξη, που μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο...


Μαλακτικό με άρωμα…λάδι;
Αν τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται από ξηρότητα και φριζάρουν με την κάθε ευκαιρία, τότε αυτό που χρειάζεστε δεν είναι παρά ένα καλό ελαιόλαδο. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας, ζεσταίνοντας μισή κούπα ελαιόλαδο (προσοχή όμως μην το κάψετε) και μετά τοποθετήστε το στα μαλλιά σας.

Καλύψτε τα με μία πλαστική μεμβράνη και έπειτα τυλίξτε τα σε μία πετσέτα. Αφήστε τα για 45 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με σαμπουάν. Μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα για να αφαιρέσετε το λάδι αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.


Διώξτε την ακμή
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Φτιάξτε μία μείξη από 4 κουταλιές της σούπας αλάτι και 3 ελαιόλαδο. Μαλακώστε το μείγμα με τα χέρια σας και τοποθετήστε την κρέμα στο πρόσωπο. Αφήστε την για ένα με δύο λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι καθαρισμού. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία για μία εβδομάδα (ή και περισσότερο) και θα παρατηρήσετε ορατά αποτελέσματα.

Η τακτική αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι το αλάτι κάνει απολέπιση στους πόρους του δέρματος και έπειτα το ελαιόλαδο αποκαθιστά τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Εάν, ωστόσο, ανήκετε στην περίπτωση των ατόμων που παρουσιάζουν κλινική ακμή, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας πρώτα.


Ξύρισμα…κόντρα
Ξυπνάτε αργοπορημένος/η και ανακαλύπτετε, ότι σας έχει τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος. Κανένα πρόβλημα. Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Το ελαιόλαδο είναι η «αρχοντική» λύση στο απαλό δέρμα, μετά το ξύρισμα, γιατί όχι μόνο κάνει το ξυραφάκι να γλιστρά πιο εύκολα, χωρίς να τραυματίζει το δέρμα σας, αλλά ενυδατώνει φυσικά την επιδερμίδα. Εάν το δοκιμάσετε μία φορά, μάλλον σύντομα θα ξεχάσετε τις κρέμες και τους αφρούς ξυρίσματος του εμπορίου.


Ελαιόλαδο, το καθαριστικό
Στην περίπτωση που έχετε τελειώσει τα…μερεμέτια του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας και συνειδητοποιείτε, ότι τα χέρια σας είναι γεμάτα γράσο και χρώματα, πάρτε μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο μαζί με μία αντίστοιχη κουταλιά αλάτι ή ζάχαρη και τρίψτε τα χέρια σας (και ανάμεσα από τα δάχτυλά σας) για αρκετά λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι και θα δείτε, ότι τα χέρια σας δε θα είναι πλέον μόνο καθαρά, αλλά θα έχουν και μία απίστευτη απαλότητα.


Μαλλιά και μπογιά, δεν πάνε μαζί
Εάν αποφασίσατε να βάψετε το σπίτι σας και είστε στη διαδικασία του να σταθείτε απέναντι και να το χαρείτε, καλορίζικο. Αλλά με το χρώμα που έχει κολλήσει στα μαλλιά σας τι θα κάνετε; Η λύση είναι απλή: πάρτε ένα κομματάκι βαμβάκι, ποτίστε το με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε απαλά το σημείο που έχετε λερωθεί.

Για τις γυναίκες μάλιστα, ένα έξυπνο trick καθαρισμού από τη μάσκαρα, είναι, ότι το βαμβάκι αυτό με το ελαιόλαδο, μπορεί να απομακρύνει όλα τα αντιαισθητικά και μικρά υπολείμματα, χωρίς να τραυματίσει τα μάτια.

Γυαλίστε τα έπιπλα
Τα έπιπλα που έχει ο καθένας σπίτι του, σίγουρα δεν είναι αντικείμενα που μπορεί να αλλάζει κάθε σεζόν. Χρειάζονται προσοχή και φροντίδα για να τα κρατήσει κάποιος για αρκετά χρόνια στο σαλόνι του.

Ένας υγιεινός και φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε τη ζωντάνια και τη γυαλάδα τους, είναι να αναμείξετε 2 μέρη ελαιόλαδο με ένα μέρος λεμόνι ή λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι. Ανακινήστε το μείγμα και έπειτα ψεκάστε τα έπιπλά σας. Αφήστε το να δράσει για ένα με δύο λεπτά και κατόπιν σκουπίστε με μία καθαρή πετσέτα.

Αν πάλι ανήκετε στους πιο ανυπόμονους, βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και αλείψτε τα έπιπλά σας. Αφαιρέστε με μία καθαρή πετσέτα το επιπλέον λάδι. Την τακτική του λαδιού μπορείτε να την εφαρμόσετε σε έπιπλα με ξύλο ή δέρμα, αλλά προσοχή θυμηθείτε να αφαιρέσετε το επιπλέον λάδι, γιατί γλιστράει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου