Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Εγκυμοσύνη & απώλεια μνήμης: Τι συμβαίνει, πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

pregnant
Πολλές εγκυμονούσες παρουσιάζουν απώλεια της πρόσφατης μνήμης και ότι είναι πολλές φορές αφηρημένες στη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να αισθανθείτε ότι η ανησυχία ή ο ενθουσιασμός για αυτή τη νέα περιπέτεια της ζωής σας, σας αποσπά την προσοχή. Και η κούραση που είναι τόσο συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν βοηθά καθόλου.

Παρόλα αυτά, οι έρευνες που εξετάζουν την επίδραση της εγκυμοσύνης στην μνήμη και στις υπόλοιπες νοητικές ικανότητες είναι αρκετά περιορισμένες, και τα ευρήματα ποικίλα. Μερικές μελέτες έχουν βρει αποδείξεις για τα ελλείμματα στη μνήμη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι έγκυες γυναίκες αποδίδουν το ίδιο καλά σε γνωστικά τεστ, όπως οι γυναίκες που δεν είναι έγκυες.
Τι να κάνετε αν σας συμβεί; Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας στη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να είστε ήρεμη. Αν σας διευκολύνει, κρατήστε ημερολόγιο της εγκυμοσύνης και με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η απογοήτευσή σας. Τοποθετήστε αντικείμενα που συνήθως ξεχνάτε σε σταθερά σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου