Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ζευγάρια που η λέξη διαζύγιο είναι άγνωστη στο λεξιλόγιό τους!

Ζευγάρια που η λέξη διαζύγιο είναι άγνωστη στο λεξιλόγιό τους!                 
Πολύς κόσμος πιστεύει πως το να ζήσει ένα ζευγάρι μαζί μέχρι τα βαθιά του γεράματα είναι πολύ δύσκολο αλλά σχεδόν ακατόρθωτο όταν το ζευγάρι αυτό έχει γνωρίσει δόξα και αναγνωρισιμότητα.
Και μπορεί για κάποιους αυτό να είναι κανόνας καθώς η αλήθεια είναι πως οι πειρασμοί, στο καλλιτεχνικό χώρο ειδικά πολλαπλασιάζονται, όμως όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις έτσι συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. Πρόκειται για ζευγάρια που η λέξη διαζύγιο είναι άγνωστη και απαγορευμένη γιατί όπως έλεγαν και οι παλιοί «εμείς μάθαμε στις δικές μας εποχές όταν χαλάει κάτι να το φτιάχνουμε και όχι να το πετάμε».
Στην περίπτωση των ζευγαριών που θα διαβάσετε παρακάτω, όχι μόνο ʽδιόρθωσανʼ μία κατάσταση όταν κινδύνευε ο γάμος τους αλλά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν, να τον κάνουν να ανθίσει και να ευτυχήσουν και πάλι. Και αυτό που συνήθως βλέπουμε στις αμερικάνικες ταινίες και ακούγεται το «ουτοπικό» για κάποιους «till death do us apart» ή κατά το ελληνικώς λεγόμενο «μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει» έχει ισχύσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ζευγάρια που αγαπήθηκαν όσο κανείς, έζησαν μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα και έκαναν πραγματικότητα το παραμύθι που όλοι λίγο ως πολύ ψάχνουμε.

Μόλις πριν από λίγο καιρό, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία γιόρτασαν μαζί με πολύ δικούς τους ανθρώπους την επέτειο των 50 χρόνων από τον γάμο τους. Παντρεύτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 και πενήντα χρόνια μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, παρουσία των παιδιών τους και των εγγονών τους, ανανέωσαν τους όρκους του γάμου τους στη Μητρόπολη Αθηνών που άνοιξε κατʼ εξαίρεση για το ζευγάρι καθώς βρίσκεται υπό ανακαίνιση.
Ένα ζευγάρι που απέδειξε ότι το μαζί είναι πιο σημαντικό και σπουδαίο από το εγώ, είναι ο τραγουδιστής Πασχάλης και η σύζυγός του Αλίκη Αρβανιτίδη. Γνωρίστηκαν τη δεκαετία του ʼ60, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν δύο ταλαντούχα παιδιά και όλα κυλούσαν ιδανικά μέχρι τη στιγμή που παρουσιάστηκε στη ζωή του τραγουδιστή το «στιγμιαίο λάθος» όπως χαρακτηριστικά είχε πει και o ίδιος ο τραγουδιστής. Μία άλλη γυναίκα διεκδικούσε την αναγνώριση της πατρότητας από τον Πασχάλη για το παιδί που υποστήριζε πως είχε κάνει μαζί του. Παρά το γεγονός ότι η ζωή του ζευγαριού πήρε πολύ και έντονο φως από τη δημοσιότητα και τον ντόρο που δημιούργησε το όλο θέμα, οι δυο τους όχι μόνο δεν χώρισαν αλλά η Αλίκη Αρβανιτίδη στήριξε τον σύζυγό της σε όλες τις δύσκολες στιγμές που μαζί πέρασαν.
Ένα άλλο ζευγάρι που κατάφερε να κρατήσει τον γάμο του ζωντανό ακόμα και σήμερα, είναι ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη. Είναι παντρεμένοι εδώ και 27 χρόνια όμως ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα περί «ρωγμής» στον γάμο τους. Απέκτησαν μία κόρη, την Ηρώ η οποία επίσης είναι ηθοποιός και δείχνει να είναι άξια διάδοχος των γονιών της στον χώρο της υποκριτικής.

Μία ζωή μαζί

Στην περίπτωση του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου ισχύει αυτό που λέμε για πάντα μαζί. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε πολύ νεαρή ηλικία και όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του ο ηθοποιός: «Μόλις την είδα, αμέσως έπαθα αυτό το «coup de foudre» που λέμε (κεραυνοβόλος έρωτας), καθώς ήταν αυτό που ζητούσα. Και η Έλλη βρήκε σε εμένα αυτό που ζητούσε, δηλαδή έναν άνθρωπο να φτιάξει τη ζωής της. Ήταν πολύ μικρή, όμως, μόλις 17 ετών». Παντρεύτηκαν το 1963, απέκτησαν δύο παιδιά, αισίως κλείνουν φέτος 51 χρόνια ευτυχίας και σίγουρα διεκδικούν θέση στο πάνθεον των ζευγαριών που έζησαν μαζί μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Τους συναγωνίζονται ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη οι οποίοι κοντεύουν να φτάσουν τη χρυσή επέτειο των 50 χρόνων γάμου. Γνωρίστηκαν τη δεκαετία του ʼ60 όταν η Χρυσούλα ως νέα ηθοποιός συμμετείχε στο θίασο του αξέχαστου Μάνου Κατράκη. Σε εκείνον απευθύνθηκε για βοήθεια ο Νικήτας Τσακίρογλου για να γνωρίσει την γυναίκα που έμελλε να μείνει για πάντα στο πλευρό του. «Με τη Χρυσούλα είμαστε δύο διαφορετικά όντα. Αλλά το βρίσκω ενδιαφέρον, γιατί διαφορετικά θα ήταν βαρετά. Αυτό δημιουργεί τους σπινθήρες για να μπορεί ο καθένας να βρίσκει ενδιαφέρον» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ο ηθοποιός για το μυστικό του γάμου τους.
Όμως και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με την Άννα Βαγενά δεν πάνε πίσω σε ό,τι αφορά τα χρόνια που είναι μαζί. Σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια είναι αυτά άλλωστε. Η ίδια η ηθοποιός είχε περιγράψει σε συνέντευξή της τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε μαζί του: «Τον είδα για πρώτη φορά σε ένα εξώφυλλο δίσκου και αμέσως κατάλαβα πως είναι ο άντρας της ζωής μου! Βρήκα το τηλέφωνό του και τον κάλεσα στο σπίτι μου! Όταν του άνοιξα, με το που κοιταχτήκαμε, ερωτευτήκαμε».

Σαράντα επτά χρόνια γάμου θα γιορτάσουν αισίως φέτος ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ασπασία Αραπίδου. Αν και είναι ζευγάρι εδώ και περίπου 56 χρόνια, γιορτάζουν τις επετείους του γάμου τους κάθε χρόνο σαν να ήταν η πρώτη φορά αφού είναι πολύ δεμένοι.
Το για πάντα ισχύει και στην περίπτωση της Νόρας Βαλσάμη και του Ερρίκου Ανδρέου οι οποίοι γνωρίστηκαν το 1967 στα γυρίσματα της ταινίας «Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» και το 1972 παντρεύτηκαν. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους Ερρίκου.
Ερωτευμένος, μετά από 29 ολόκληρα χρόνια παραμένει ο Γιάννης Πουλόπουλος με τη σύζυγό του Μπέτυ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1983 και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε ενώ το 1992 ολοκληρώθηκε η ευτυχία του με τον ερχομό της κόρης του Αλεξάνδρας.
Και στο Χόλιγουντ στεριώνουν γάμοι!

Μπορεί στο Χόλιγουντ να συγκεντρώνονται οι περισσότεροι... άτακτοι καλλιτέχνες και να μην στεριώνει γάμος, όμως υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα ο Tom Hanks και η Rita Wilson οι οποίοι είναι μαζί κάτι παραπάνω από μία εικοσαετία. Είναι ευτυχισμένοι, παίρνουν αποφάσεις μαζί και τους αρέσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός έχει μυήσει τον σύζυγό της σε οτιδήποτε υπάρχει ελληνικό ενώ για χάρη της εκείνος βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.
Ένα άλλο ζευγάρι του Χόλιγουντ που είναι παντρεμένο εδώ και 26 χρόνια και δεν τους αγγίζει κανένας πειρασμός, είναι ο Kevin Bakon και η Kyra Sedgwick οι οποίοι δίνουν μαθήματα ευτυχισμένου γάμου.
Σίγουρα η πιο μοχθηρή γυναίκα για τις θαυμάστριες του Sean Connery τη δεκαετία του ʼ70 υπήρξε η σύζυγός του Micheline με την οποία ο πιο γοητευτικός πράκτορας 007 είναι μαζί 39 ολόκληρα χρόνια. Ο διάσημος ηθοποιός, αν και γόης και μάλιστα με χιλιάδες κατακτήσεις (για να μην πούμε εκατομμύρια ανά τον κόσμο) ακόμα και τώρα, στα 83 του χρόνια, παραμένει πιστός στη σύζυγό του την οποία υπεραγαπά και συμβουλεύεται για τα πάντα.

Φιλοδοξούν να φτάσουν τη χρυσή επέτειο

Μπορεί να είναι μαζί κάτι παραπάνω από 15 χρόνια, όμως δείχνουν να είναι υπέρμαχοι της θεωρίας ότι ένας γάμος θέλει καθημερινή δουλειά και κόπο για να πετύχει. Γιʼ αυτό και συνεχίζουν να ζουν ευτυχισμένοι, επιβεβαιώνοντας καθημερινά αυτό που λίγοι πιστεύουν, ότι δηλαδή «ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα».
Πρώτοι και καλύτεροι η Μπέσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης οι οποίοι παντρεύτηκαν το 1997 και απέκτησαν τρία παιδιά. Αν τους δει κανείς στον δρόμο θα νομίσει πως είναι τίποτα σχολιαρόπαιδα που έκαναν κοπάνα από το σχολείο για να ζήσουν τον έρωτά τους. Εκείνος της λέει αστεία και εκείνη γελά σαν μικρό παιδί, γεγονός που αποκαλύπτει το δικό τους μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο.
Το ίδιο επιτυχημένος όμως είναι και ο γάμος του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με την Έφη Μουρίκη οι οποίοι είναι μαζί εδώ και 25 χρόνια. Προφανώς το δικό τους μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δεν έχουν... μουρμούρα μεταξύ τους.
Τον Μάιο του 1997 παντρεύτηκαν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς και από τότε είναι αχώριστοι, έχοντας ρίξει όλο το βάρος τους στον αγαπημένο τους γιο, τον Δημήτρη.

Μαζί μέχρι το τέλος

Ένας έρωτας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και έμελλε να κρατήσει μέχρι το τέλος στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο ήταν αυτός που έζησαν ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή. Γνωρίστηκαν το 1955 όταν εκείνος ήταν 25 και εκείνη μόλις 18. Αρχικά οι γονείς της ηθοποιού δεν ήθελαν να γίνει αυτός ο γάμος, όμως όταν διαπίστωσαν πόσο ερωτευμένοι ήταν, αποφάσισαν να δώσουν την ευχή τους. Το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη ματιά που αντάλλαξαν. Και μετά από αυτό, πορεύτηκαν παντού μαζί. Στο θέατρο, στην προσωπική τους ζωή, παντού... Ακόμα και στον θάνατο. Πρώτα έφυγε από τη ζωή εκείνος και λίγο μόλις καιρό αργότερα εκείνη, μόλις στα 68 της χρόνια. Πολλοί είπαν πως η καρδιά της δεν άντεξε την απώλεια και πήγε να τον συναντήσει.
Ένας ακόμα γάμος που έφτασε μέχρι το... τέλος ήταν αυτός της Τζένης Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο. Ερωτεύτηκαν παράφορα στην ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα» και σχεδόν αμέσως έγιναν ζευγάρι. Απέκτησαν τον γιο τους Κωνσταντίνο όμως η μοίρα έμελλε να χωρίσει αυτό το ευτυχισμένο ζευγάρι με τον θάνατο. Η Τζένη Καρέζη έφυγε τον Ιούλιο του 1992 βυθίζοντας στην απόλυτη θλίψη τον σύζυγό της Κώστα.
Το 1999 άλλο ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε πολύ χώριζε για πάντα. Ο λόγος για τον Νίκο και την Έλσα Ρίζου που επίσης πορεύτηκαν μαζί καλλιτεχνικά σε τουλάχιστον 19 ταινίες. «Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα, είναι πολύ νωπό για μένα να ξεπεράσω αυτόν τον άνθρωπο που αναπνέαμε μαζί 40 χρόνια. Μετά τον θάνατό του δεν μπορούσα να δω τις ταινίες που παίζαμε» είχε πει σε συνέντευξή της το 2010 η Έλσα Ρίζου η οποία λάτρεψε όσο κανέναν άλλον τον σύζυγό της.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου