Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πονόλαιμος


πονόλαιμος
Δεν ξέρω αν συγκαταλέγεστε κι εσείς σε όσους, εδώ και καιρό σας πονά ο λαιμός σας χωρίς άλλο σύμπτωμα αλλά επειδή εμένα πολύ με βασανίζει αυτό σκέφτηκα να επωφεληθώ της συνεργασίας μας με την ιατρό-διατροφολόγο και ομοιοπαθητικό Έρρικα Παπαβενετίου και να ρωτήσω για κάποιο ήπιο, φυσικό αφέψημα που θα βοηθήσει.
Για τον ξηρό βήχα, μας είπε, πως ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η μολόχα, ενώ αν υπάρχουν εκκρίσεις υπάρχει ένα κρητικό βότανο ο ζαμπούκος που θα βοηθήσει και με το παραπάνω. Ο ζαπούκος αναμειγνύεται ιδανικά με την γλυκύρριζα στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τζίντζερ. Δυο τέτοια ζεστά ροφήματα τη μέρα θα μαλακώσουν το λαιμό.
Ροφήματα που έχουν εξίσου μαλακτικές, αντιμικροβιακές αλλά και αντιικές ιδιότητες είναι η μολόχα ή το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το θυμάρι κι ο ευκάλυπτος. Κάποιο από όλα θα έχετε σπίτι σας για να ανακατέψετε με 1 κ.γ. μέλι.
Μεγαλύτερα αποτέλεσμα θα φέρουν και μερικές βραδινές... γαργάρες. Σε 1/2 ποτηράκι χλιαρό νερό μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες από βάμμα πρόπολης που θα βρείτε στα φαρμακεία.
Αλλά, φυσικά, αν τα συμπτώματα επιμείνουν και μετά, επισκεπτόμαστε γιατρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου