Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Προσοχή! Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ Tέσσερα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετεTo αλτσχάιμερ μπορεί να χτυπά συνήθως την πόρτα ηλικιωμένων ανθρώπων ωστόσο, τα πρώιμα συμπτώματα που έχει είναι αθώα.

Απώλεια μνήμης
Όταν λέμε, απώλεια μνήμης δεν εννοούμε ο άλλος να μη θυμάται τίποτα. Ακόμα κι αν ξεχνάει σημαντικές ημερομηνίες της ζωής του, διευθύνσεις ακόμα και ονόματα δικών του ανθρώπων, αυτό μπορεί να είναι ένα δείγμα πως κάτι δεν πάει καλά.

Δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου
Αν παλιά ήσουν άνθρωπος που έκανε σχέδια και τα τηρούσε και τώρα δυσκολεύεσαι να κάνεις σχεδιασμούς και να βρεις λύσεις αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει.

Λάθος προσανατολισμός
Αν κάθε μέρα κάνεις μία συγκεκριμένη διαδρομή για να πας κάπου, και ξαφνικά χάσεις τον προσανατολισμό σου και δεν ξέρεις πώς να φτάσεις ή που βρίσκεσαι, και αυτό είναι ένα από τα συμπτώματα του αλτσχάιμερ. Βέβαια δεν εννοούμε να σου συμβεί μία φορά αλλά παραπάνω.

Πρόβλημα στην όραση
Αν βλέπετε καλά και ξαφνικά πιάσατε τον εαυτό σας να μην μπορεί να ξεχωρίσει χρώματα ή να δυσκολεύεστε να διαβάσετε λέξεις, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου