Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Βάζουν αριθμό κυκλοφορίας στα… γαϊδούρια

Τέλος σε ένα καθεστώς που εδώ και χρόνια δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, έβαλε η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου και η οποία αφορά στη νομιμοποίηση της μεταφοράς τουριστών με γαϊδουράκια προς το Δικταίο Άντρο.

Η απόφαση ελήφθη πριν λίγες ημέρες με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη να δηλώνει στο ekriti.gr ότι από δω και στο εξής η μεταφορά των τουριστών με γαϊδουράκι θα γίνεται αφού θα ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα γαϊδουράκια θα μπει μέχρι και αριθμός κυκλοφορίας ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων θα φορούν παραδοσιακή στολή ενώ θα κρατούν και μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών ενώ μεταξύ άλλων θα εγγράφονται και στο μητρώο.

Είναι μία απόφαση που δέχθηκαν ομόφωνα όλοι οι ιδιοκτήτες που μεταφέρουν τουρίστες προς το Δικταίο Άντρο, σημειώνει ο κ. Στεφανάκης και προσθέτει ότι πριν από λίγα χρόνια είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα στην περιοχή με αρκετούς από αυτούς να καταλήγουν στα δικαστήρια.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος διευκρινίζει ότι μετά από την εξέλιξη αυτή, αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει αυτό το επάγγελμα, μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Προτεραιότητα ωστόσο, όπως λέει, θα έχουν οι φοιτητές, οι μόνιμοι κάτοικοι καθώς και τα άτομα εκείνα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου