Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Όταν τα παιδιά σας έχουν μικρή διαφορά ηλικίας

Όταν τα παιδιά σας έχουν μικρή διαφορά ηλικίαςΠρόκειται για μια πραγματικότητα που έχει θετικά και αρνητικά. Πάμε να δούμε τι πρέπει να περιμένετε όταν τα παιδιά σας είναι κοντά ηλικιακά και πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις όποιες ιδιαιτερότητες:
  • Μεγαλώνουν μαζί και κατά κανόνα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Τα αδέρφια που είναι κοντά ηλικιακά ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ τους συγκριτικά με αυτά που έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας.

  • Μπορεί το μεγάλωμα δύο παιδιών σε κοντινές ηλικίες να είναι πιο κουραστικό για εσάς, όμως υπάρχει και το θετικό, ότι δηλαδή μπορείτε να αποφύγετε ίδια λάθη που κάνατε στην ανατροφή του πρώτου παιδιού.

  • Ναι μεν το κάθε παιδί έχει διαφορετικά στοιχεία με βάση την υπό διαμόρφωση προσωπικότητά του και το φύλο του, όμως στο κομμάτι της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας θέλουν τα ίδια πράγματα.

  • Επειδή ακριβώς έχουν μάθει να μοιράζονται με το συνομίληκο αδερφάκι τους από μικρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να γίνουν δοτικοί όσο μεγαλώνουν.

  • Από την άλλη μεριά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από μέρους σας για να μη νιώσει κάποιο από τα δύο παιδιά σας ότι αγαπάτε ή φροντίζετε περισσότερο το αδερφάκι του και δημιουργηθεί ανταγωνισμός. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δε θα το βρίσκατε μπροστά σας αν τα παιδιά είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας, αφού το μεγάλο θα αντιλαμβανόταν πιο εύκολα το πιο ζωηρό ενδιαφέρον που θα δείχνατε στο μικρό.

  • Όσο δευτερεύον και να φαντάζει, σε κάποια πράγματα θα μειώσετε τα έξοδα. Δεδομένα δηλαδή θα αξιοποιήσετε κάποια αγαθά που αγοράσατε πριν λίγα χρόνια για το πρωτότοκο και δε θα χρειαστεί να τα αγοράσετε διπλά. Δεν είναι και λίγο σε μια δύσκολη οικονομικά χρονική συγκυρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου