Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

6 παράξενες συνήθειες που έχουν τα μωρά

6 παράξενες συνήθειες που έχουν τα μωρά


Όταν αποκτάτε παιδί για πρώτη φορά, υπάρχουν άπειρα πράγματα που πρέπει να μάθετε για να ανταποκριθείτε σωστά στα καθήκοντά σας. Σήμερα θα δούμε κάποιες περίεργες συνήθειες που έχουν λίγο-πολύ όλα τα μωράκια για να ξέρετε τι έχετε να περιμένετε...

  • Όλα τα μωρά εντυπωσιάζονται από οτιδήποτε περίεργο δουν σε έναν ενήλικο που θα τα πάρει αγκαλιά, είτε αυτό λέγεται περίεργα μαλλιά, μούσι, εντυπωσιακά σκουλαρίκια και άλλα παρόμοια. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα τα δείτε να προσπαθούν να τα πιάσουν και να τα επεξεργαστούν.

  • Αν τα αφήσετε για λίγο μόνα τους θα κάνουν άνω-κάτω το σπίτι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους και ιδιαίτερα όσα βλέπουν για πρώτη φορά.

  • Για κάποιο λόγο και, παρά το γεγονός ότι χρειάζονται πάρα πολλές ώρες ύπνο, πολλά μωρά ξυπνούν κλαίγοντας τα χαράματα και δε λένε να ξανακοιμηθούν. Αυτό κάνει όλα τα βράδια σας απρόβλεπτα, ενώ το άγχος σας χτυπάει κόκκινο μέχρι να διαπιστώσετε γιατί είναι ανήσυχα.

  • Πολλές φορές φέρονται με πλήρη άγνοια κινδύνου, υπερτιμώντας τις δυνατότητές τους. Είναι ικανά να χτυπήσουν κάνοντας διάφορα ακροβατικά, τραβώντας το τραπεζομάντιλο προς το μέρος τους ή θέλοντας να ανέβουν μια σκάλα μπουσουλώντας.

  • Τους αρέσουν πολύ τα φωτάκια και οι περίεργοι ήχοι. Κάπως έτσι εξηγείται η αγάπη τους για παιχνίδια που διαθέτουν τα παραπάνω και βέβαια η ενασχόλησή τους με το κινητό σας.

  • Τέλος, παρατηρήστε τις αντιδράσεις τους όταν τα βάλετε να αντικρύσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι βλέπουν τον εαυτό τους και ξαφνιάζονται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποφεύγουν κάτι ανάλογο στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου