Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Καρύδια για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

                                                            
Μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι εκείνα που τρέφονταν με καρύδια εμφάνισαν λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου. Στη διατροφή των ποντικιών η κατανάλωση καρυδιών αποτελούσε το 7-10% των ημερήσιων συνολικών θερμίδων κάτι που στην ανθρώπινη διατροφή ισοδυναμεί με την κατανάλωση 28γρ καρυδιών ανά μέρα.


Ο Daniel W. Rosenberg, κύριος ερευνητής της μελέτης, αναφέρει: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των όγκων του παχέος εντέρου. Υπάρχουν συσσωρευμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να προσφέρει ποικίλα οφέλη που σχετίζονται με θέματα υγείας όπως ο καρκίνος. Αυτή η μελέτη δείχνει επιπλέον ότι τα καρύδια μπορεί να λειτουργήσουν ως πρεβιοτικά προστατεύοντας έτσι το παχύ έντερο από πιθανούς όγκους.»

Τα καρύδια συγκριτικά με τους άλλους ξηρούς καρπούς περιέχουν τα περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε. Ο Kim Krieger σημειώνει ότι: «Τα καρύδια, λόγο των θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν στην υγεία, θεωρούνται το πιο σημαντικό όπλο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου (την τρίτη πιο κοινή μορφή καρκίνου στον κόσμο). Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών συμβάλει επίσης στην αποφυγή ασθενειών που συνδέονται με την διατροφή και τον τρόπο ζωής όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και οι νευρολογικές διαταραχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου