Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

9 Απίστευτα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους αριστερόχειρες!


Οι αριστερόχειρες αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, ένα ποσοστό που παραμένει σταθερό τα τελευταία δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν και άλλα ζώα στη φύση που δείχνουν ξεκάθαρα προτίμηση στην αριστερή παρά τη δεξιά τους πατούσα. Τα γεγονότα όμως δεν σταματούν εκεί! Εσείς, γνωρίζατε τα παρακάτω;
Οι αριστερόχειρες τείνουν να είναι άριστοι σε οπτικοχωρικές δεξιότητες (όπως οι καλές τέχνες και η αρχιτεκτονική), ενώ πολλοί δεξιόχειρες ασχολούνται με τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Οι 4 στους 5 σχεδιαστές του πρώτου υπολογιστή Macintosh ήταν αριστερόχειρες!
Σύμφωνα με μία έρευνα στο St. Lawrence University της Νέας Υόρκης, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με IQ πάνω από 140 είναι αριστερόχειρες. Ανάμεσά τους διάνοιες όπως ο Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας, ο Δαρβίνος και ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν.
Οι υπέρηχοι αποκαλύπτουν πως το 90% των μωρών φαίνεται να προτιμούν το δεξί τους αντίχειρα μέσα στην κοιλιά, το ίδιο ποσοστό με τους δεξιόχειρες στον κόσμο. Σε μία έρευνα που τα μωρά τοποθετούνταν μπρούμυτα, αυτά που ήταν δεξιόχειρες έστριβαν το κεφάλι τους στα δεξιά, ενώ οι αριστερόχειρες προτιμούσαν την αριστερή πλευρά ή έστριβαν και προς τις δύο κατευθύνσεις.
   
Η ηλικία της μητέρας μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσει έναν αριστερόχειρα. Όταν οι μέλλουσες μαμάδες είναι άνω των 40, έχουν 25% πιθανότητα το μωρό τους να βγει αριστερόχειρας. Και αν γεννήσετε δίδυμα, θα πρέπει να ξέρετε πως συχνά ένα από τα δύο είναι αριστερόχειρας.
Οι περισσότεροι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά και δυσκολεύονται να ζωγραφίσουν το προφίλ ενός προσώπου που κοιτάζει προς τα αριστερά.
Οι αριστερόχειρες θεωρείται πως έχουν αβαντάζ στο τένις, την ξιφομαχία και το μποξ. Ο πρωταθλητής του τένις Rafael Nadal είναι γνωστό πως «έγινε» αριστερόχειρας παίκτης του τένις από μικρός, όταν ο θείος του που τον προπονούσε θεώρησε πως θα του έδινε το πλεονέκτημα στα γήπεδα. Μάλλον είχε δίκιο.
Μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα στο να βλέπουν κάτω από το νερό.
Οι αριστερόχειρες μπαίνουν στην εφηβεία 4 με 5 μήνες μετά τους δεξιόχειρες. Άραγε αυτό να είναι καλό, κακό ή αδιάφορο;
Όσο αφορά το σώμα τους, οι αριστερόχειρες έχουν μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών του σώματος. Μπορούν και χρησιμοποιούν πιο καλά το δεξί τους χέρι από ό,τι οι δεξιόχειρες το αριστερό. Στους αριστερόχειρες τα χέρια επίσης είναι συνήθως ίδια σε μέγεθος και δύναμη, ενώ οι δεξιόχειρες έχουν πιο δυνατά και μεγάλα δεξιά χέρια. Όσο μεγαλώνουμε όμως, γινόμαστε όλοι μας όλο και περισσότερο αμφίχειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου