Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Τι θα κάνετε την επόμενη φορά που θα πάθετε κρίση πανικού!

Τι θα κάνετε την επόμενη φορά που θα πάθετε κρίση πανικού!Μπορεί να μην έχετε πάθει ποτέ κρίση πανικού αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το συναίσθημα είναι πολύ μα πολύ άβολο. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι διαχειρίσιμο και το πιο σημαντικό είναι αντιμετωπίσιμο.

Ηρεμήστε (είναι σημαντικό) και διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε αν συμβεί και σε εσάς.


Μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας: Από τη στιγμή που οι κρίσεις πανικού ξεκινούν με πρόβλημα στην αναπνοή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε την αναπνοή σας πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού παίρνετε τόσο πολύ οξυγόνο ενώ δεν απελευθερώνετε αρκετό διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό αυξάνει το αίσθημα του πανικού. Επομένως τη στιγμή που θα νιώσετε τον πανικό να έρχεται, κλείστε με το χέρι σας τη μύτη και το στόμα.

Μιλήστε στον εαυτό σας: Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιβάλετε στον εαυτό σας να ηρεμήσει. Κρατείστε την αναπνοή σας για 5-10 δευτερόλεπτα και έπειτα εκπνεύστε. Θέλετε μικρότερες εισπνοές και μεγαλύτερες εκπνοές.

Μόλις αρχίσετε να «μιλάτε» στην αναπνοή σας, περάστε και στο υπόλοιπο σώμα σας. Αν μπορείτε να ξαπλώσετε, ξαπλώστε. Ξεκινήστε από τις μύτες των ποδιών σας, τα πόδια, την κοιλιά, τον κορμό, τα χέρια και το κεφάλι και επιβάλετέ τους να χαλαρώσουν με το ζόρι.

Να θυμάστε ότι δεν είσαι μόνη: Οι κρίσεις πανικού δεν είναι σπάνιες, ειδικά στους νέους ανθρώπους που συχνά γεμίζουν με άγχος και στρες. Αφού ηρεμήσετε την αναπνοή και το σώμα σας πρέπει να καταλάβετε ότι οι πανικοί συμβαίνουν στον οποιονδήποτε. Είστε ένας φυσιολογικός άνθρωπος και απλά δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε μια αρκετά στρεσογόνα κατάσταση. Δεν είστε τρελή. Είστε απλά… άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου