Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Μην αφήνετε μόνα τους τα παιδιά στο αυτοκίνητο!
Οι κίνδυνοι που καραδοκούν από την παραμονή των παιδιών στο αυτοκίνητο χωρίς προστασία και έλεγχο από τους γονείς είναι σοβαροί, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Οδικής Βοήθειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Εθνική Αρχή κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σκοτώνονται 262 παιδιά κάτω των 14 ετών και τραυματίζονται 115.000 σε ατυχήματα σε δημόσιους ή ιδιωτικούς δρόμους και σε πάρκινγκ.


Από αυτά, τα 44 σκοτώνονται και τα 105.000 τραυματίζονται εξαιτίας δυστυχημάτων που συμβαίνουν χωρίς να υπάρξει σύγκρουση οχημάτων.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι αιτίες θανάτου ή τραυματισμού τους είναι η θερμοπληξία, ο στραγγαλισμός από ηλεκτρικά παράθυρα και η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.
Επίσης, πολλά σκοτώνονται ή τραυματίζονται όταν παίζουν κοντά σε αυτοκίνητα και οι οδηγοί τα μετακινούν, χωρίς να τα έχουν δει.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν τους γονείς να μην αφήνουν μόνα τους τα παιδιά στο αυτοκίνητο, ούτε για λίγα λεπτά. Επίσης, συνιστούν να μην τα στέλνουν να παίξουν χωρίς επιτήρηση, ενώ τονίζουν ότι δεν πρέπει να τα αφήνουν σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο ακόμη κι αν είναι ανοικτά τα παράθυρα ή αν έχει κλιματισμό.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρουν, οι οδηγοί επιβάλλεται να ελέγχουν μπρος και πίσω από το αυτοκίνητο τους πριν ξεκινήσουν για να δουν αν κάποιο μικρό παιδί παίζει κοντά στο όχημα.

Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα και οι πόρτες να έχουν ασφάλεια, ενώ οι γονείς οφείλουν να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να θυμούνται ότι, όταν τα παράθυρα είναι ανοικτά έστω και 5 εκατοστά το καλοκαίρι, χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να ανεβεί η θερμοκρασία σε επικίνδυνα επίπεδα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου