Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Πώς να μην κλάψει το μωρό στη βάφτιση


Σίγουρα το αν θα κλάψει ή όχι το μωρό όταν βαφτίζεται, σχετίζεται με πολλούς παράγοντες και εν πολλοίς έχει να κάνει και με το ίδιο. Πάμε να δούμε όμως κάποιες ενέργειες στις οποίες μπορείτε να προβείτε μήπως καταφέρετε να είναι ήρεμο:


  • Καλό είναι να έχετε καταλήξει έγκαιρα ως προς το ποιος/α θα είναι ο/η νονός/ά και να τον/τη συναναστρέφεται αρκετό καιρό πριν το Μυστήριο το παιδί για να αποκτήσει οικειότητα μαζί του.

  • Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε κάποιες φορές την εκκλησία που θα βαφτιστεί το μικρό σας μαζί του. Έτσι θα εξοικειωθεί κάπως με το χώρο και ίσως νιώσει λίγο πιο άνετα τη μεγάλη ημέρα.

  • Τη μέρα του Μυστηρίου είναι ζωτικής σημασίας να στέκεστε κοντά στο/στη νονό/ά, από τη μια για να σας βλέπει το μωρό και από την άλλη για να το ηρεμήσετε αν χρειαστεί με στοχευμένες κινήσεις.

  • Προσπαθήστε, όσο είναι εφικτό, να εξασφαλίσετε ότι δε θα υπάρχει πλήθος κόσμου γύρω από την κολυμπήθρα, κάτι που δεδομένα θα δημιουργήσει νευρικότητα στο μωρό. Δε λέμε βέβαια να απομακρύνετε τον κόσμο, όμως καλό θα ήταν να βρίσκονται εκεί γύρω μόνο τα απολύτως απαραίτητα πρόσωπα.

  • Επειδή πολύς κόσμος θα θελήσει να πάρει αγκαλιά και να παίξει με το νεοφώτιστο, το καλύτερο είναι να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια των οικείων για εκείνο προσώπων. Θα υπάρξουν δεκάδες ευκαιρίες στο μέλλον να το πάρουν άλλοι αγκαλιά, οπότε αυτή τη μέρα που χρειάζεται ηρεμία καλό είναι να αποφευχθεί.

  • Καλό είναι κατά την ώρα του μυστηρίου να κρατάει το παιδί ο νουνός ή η νουνά. Αν όμως το παιδί δε λέει να σταματήσει το κλάμα ας το πάρει για λίγο ή και περισσότερο η μητέρα προκειμένου να ηρεμήσει και να σταματήσει να κλαίει..
  • Η χρήση παιχνιδιών (που κάποιες φορές βγάζουν και ήχο) δεν ενδείκνυται στην ώρα του μυστηρίου, διότι απάδουν στην ιερότητα του χώρου και της στιγμής.
  • Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε όσους βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο να αποφεύγουν τη χρήση φλας ή προβολέων διότι κουράζουν αφάνταστα το παιδί και το στρεσσάρουν.
    πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου