Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Στα όρια νευρικής κρίσης οι Τούρκοι με τη Ρωσική πρόταση για την ονομασία Κωνσταντινούπολη

Στα όρια νευρικής κρίσης οι Τούρκοι με τη Ρωσική πρόταση για την ονομασία Κωνσταντινούπολη


Σαν μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή ώστε η Ρωσία να καθιερώσει την ονομασία Κωνσταντινούπολη αντί για το τουρκικό Ιστανμπούλ σε όλες τις διεθνείς της συναλλαγές, κάτι που ποτέ δεν το τόλμησε η ελληνική πλευρά η οποία σε διμερείς επαφές για να μην θίξει τους Τούρκους αναγράφει Ιστανμπούλ.
Όπως αναφέρεται, μεγάλη οργή προκαλεί στην Τουρκία η πρόταση του Ρώσου βουλευτή, Vitali Minolov, της Αγίας Πετρούπολης, να καθιερωθεί σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές της Ρωσίας η ονομασία Κωνσταντινούπολη.
image_1466141244_79129102
Η είδηση αυτή θεωρήθηκε μεγάλο «χαστούκι» στις τελευταίες προσπάθειες από τουρκικής πλευράς εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, με τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν οι Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλιντιρίμ στον πρόεδρο Πούτιν για την εθνική εορτή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today πρόβαλλε εκτενώς την πρόταση αυτή με την αιτιολογία ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το ιστορικά καταξιωμένο όνομα της Βασιλεύουσας των πόλεων και ότι θα πρέπει να καθιερωθεί αυτή η ονομασία, ακόμα και αν ορισμένοι Ρώσοι την ονομάζουν Τσάριγκραντ.
Χαστούκι γέρο προς την τουρκική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου