Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Έγινε μαμά μετά από 20 αποβολές

Έγινε μαμά μετά από 20 αποβολές

Μία γυναίκα που είχε 20 αποβολές σε διάρκεια 10 ετών, απέκτησε ένα αγοράκι, αφότου της χορηγήθηκε ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της ελονοσίας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Η Kelly Moseley, από το Μπέρμινχαμ, υπέφερε 11 αποβολές, όλες στις οκτώ περίπου εβδομάδες κύησης, μέχρι που αποφάσισε να επικοινωνήσει με έναν ειδικό, τον οποίο είχε δει στην τηλεόραση.
Ο Hassan Shehata ανακάλυψε πως οι εγκυμοσύνες της Kelly δέχονταν επίθεση από «φυσικά φονικά κύτταρα», τα οποία υπήρχαν στο σώμα της και αποφάσισε να τη θεραπεύσει με τη χρήση υδροξυχλωροκίνης.
Στην αρχή, η Kelly συνέχισε να έχει αποβολές – χάνοντας δύο μωρά στους πέντε μήνες της κύησης – ώσπου ένα χρόνο μετά τη φαρμακευτική αγωγή, έμαθε πως είναι έγκυος και γέννησε τον Tyler τον Απρίλιο του 2013, ο οποίος είναι σήμερα εννέα μηνών.
Η Kelly προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί από το 2002, όταν παντρεύτηκε το σύζυγό της Alan.
Παρόλο που η οικογένεια και οι φίλοι την εκλιπαρούσαν να σταματήσει τις προσπάθειες, ύστερα από όλες τις τραυματικές αποβολές, εκείνη δεν το έβαλε κάτω.
Όταν είδε τον κύριο Shehata να μιλάει σε μία συνέντευξη για τη δουλειά του, η οποία βοηθάει γυναίκες που είχαν επαναλαμβανόμενες αποβολές, πήρε θάρρος και επικοινώνησε μαζί του.
Την παρέπεμψαν στην κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Epsom και St Helier στο Σάρεϋ.
Ο κύριος Shehata και οι συνάδελφοί του αφιέρωσαν χρόνια για να ερευνήσουν γιατί τα σώματα ορισμένων γυναικών απορρίπτουν τις εγκυμοσύνες και η δουλειά τους εστιάζεται στα φυσικά φονικά κύτταρα τα οποία υπάρχουν στα λευκά αιμοσφαίρια όλων μας.
«Ανακαλύψαμε πως τα φυσικά φονικά κύτταρα ορισμένων γυναικών είναι τόσο επιθετικά που επιτίθενται στην εγκυμοσύνη, θεωρώντας πως το έμβρυο είναι ένα ξένο σώμα – αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Kelly.
Τα επίπεδα των φυσικών φονικών κυττάρων μπορούν να   μειωθούν χορηγώντας σε ορισμένες γυναίκες στεροϊδή – στην περίπτωση της Kelly αυτό όμως δεν είχε αποτέλεσμα γι’ αυτό προσπαθήσαμε μία θεραπεία ενάντια στην ελονοσία, η οποία επίσης αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό», λέει ο Shehata.
Ο κύριος Shehata είπε πως η Kelly ήταν η πρώτη ασθενής που ακολούθησε αυτή τη θεραπεία, σε μορφή χαπιών, με το ρυθμιστικό φάρμακο του ανοσοποιητικού υδροξυχλωροκίνη.
Τελικά, έμεινε έγκυος στον Tyler και παρόλο που η εγκυμοσύνη ήταν δύσκολη, λόγω προεκλαμψίας, ο μικρούλης γεννήθηκε στις 28-29 εβδομάδες, ζυγίζοντας λίγο λιγότερο από 1,5 κιλό.
«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω πως έχω τον Tyler”, λέει η Kelly.
«Απλά δεν ήθελα να σταματήσω να ελπίζω και ελπίζω η ιστορία μου να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες εκεί έξω.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μωρά που έχασα, αλλά άξιζε ο κόπος από τη στιγμή που απέκτησα τον Tyler».
Ο κύριος Shehata δήλωσε στο BBC Radio 5 Live πως έκτοτε έχει θεραπεύσει 10 με 15 γυναίκες με το φάρμακο, έχοντας 70% επιτυχία.
«Είναι σημαντικό να πούμε πως δεν είναι πανάκεια, δεν θεραπεύει τους πάντες».
«Όμως η υδροξυχλωροκίνη δείχνει να είναι πολύ ασφαλής για μία εγκυμοσύνη».
Ο Tyler πέρασε αρκετό χρόνο στη μονάδα ειδικής φροντίδας νεογνών στο Μπέρμινχαμ προτού μπορέσει να πάει σπίτι του, αλλά πλέον ετοιμάζεται να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια τον Απρίλιο, μαζί με όλη την οικογένεια.
Ένας εκπρόσωπος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων δήλωσε πως είχε «ενδιαφέρον» το ότι το φάρμακο αυτό θα μπορούσε να θεραπεύσει γυναίκες που έχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές, και οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα, αλλά η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι η «συνήθης πρακτική».

πηγή: bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου