Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Συγχωρέστε μας αλλά η γυναίκα σας χρειάζεται περισσότερο ύπνο απ' όσο πιστεύετε!

Συγχωρέστε μας αλλά η γυναίκα σας χρειάζεται περισσότερο ύπνο απ'όσο πιστεύετε!    


Μια νέα μελέτη από το νέο νευροεπιστήμονα, Jim Horne, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά περισσότερο ύπνο από τους άνδρες.
Αν δεν έχετε κουνήσει αρνητικά το κεφάλι σας ακόμη, μάθετε ότι ο λόγος που πρέπει μια γυναίκα να κοιμάται περισσότερο είναι επειδή εργάζεται πιο σκληρά από εσάς, και το μυαλό της χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει.

Ο Horne είναι γνωστός από ορισμένους, ως πρώην διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Loughborough, αλλά τώρα είναι γνωστός για τους περισσότερους ως ο προδότης των ανδρών.
Όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, το μυαλό τους βρίσκεται σε κατάσταση επισκευής και για την αποκατάστασή του, απαιτείται διαφορετικός χρόνος για τον καθένα. Οι γυναίκες, όπως λέει και ο Horne, έχουν μια τάση να «κάνουν τα πάντα», έτσι χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους περισσότερο απ' ό,τι οι άνδρες. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η ανάγκη του ύπνου είναι μεγαλύτερη.
5d0f5f381cdd4621b574cfa5efdee4c044020c6d3693e324d8da4331d1db2e0e
«Οι επιπτώσεις του λιγότερου ύπνου στις γυναίκες, τις οδηγεί σε αυξημένο θυμό, εχθρότητα και κατάθλιψη. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε γυναίκες και όχι άνδρες. Με άλλα λόγια, αυτό είναι το πρόβλημά τους!», ισχυρίζεται ο νευροεπιστήμονας.
Αυτό δεν σημαίνει όμως, απαραίτητα ότι οι άνδρες χρειάζονται λιγότερο ύπνο ή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο. Ο Ηorne σημειώνει ότι και οι άνδρες με σύνθετες εργασίες ή αν είναι μπαμπάδες, χρειάζονται εξίσου περισσότερο ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου