Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Κατά τη εποχή της δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους το 1948, εκτιμάται ότι οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης αριθμούσαν περίπου 350,000, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Εκείνο το καιρό, οι Χριστιανοί ήταν σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού, και αποτελούσαν μία ζωντανή και αρχαία κοινότητα,των οποίων οι πρόγονοι τους είχαν ακούσει τον Άγιο Πέτρο στην Ιερουσαλήμ, καθώς ο ίδιος κήρυττε την πρώτη Πεντηκοστή. 
Ωστόσο το σιωνιστικό δόγμα έκρινε ότι η Παλαιστίνη ήταν «μια γη χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη». Από τους 750,000 Παλαιστινίους που εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 1948, περίπου 50,000 ήταν Χριστιανοί- το 7% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και το 35% του συνολικού αριθμού των Χριστιανών που ζούσαν στην Παλαιστίνη εκείνη την εποχή. 

Ο Χριστιανικός πληθυσμός της Βηθλεέμ, που ήταν 95% του συνολικού πληθυσμού, έχει σήμερα φθίνει σε περίπου το 15 τοις εκατό. Στην Ιερουσαλήμ πάνω από το 50% των Χριστιανών έχασαν τα σπίτια τους κατά την εισβολή του Ισραηλινού στρατού. Οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ το 1922 πλειοψηφούσαν ελαφρώς τους Μουσουλμάνους (15,000 έναντι 13,000) σήμερα αριθμούν το 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης. Η Ιερουσαλήμ έχει γίνει σήμερα κατά το 75% Εβραϊκή. 
Ακόμη και σήμερα, οι Ισραηλινές αρχές αρνούνται την πρόσβαση σε Χριστιανικούς ιερούς τόπους, εμποδίζουν τις επισκευές που απαιτούνται για τη διατήρηση ιστορικών ιερών χώρων, και πραγματοποιούν σωματικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών.
Σήμερα πιστεύεται ότι ο αριθμός των Χριστιανών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη μαζί με το Ισραήλ αριθμούν περίπου 175,000, μόλις πάνω από το 2% του συνολικού πληθυσμού, και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται ραγδαία. 
Αυτή η συρρίκνωση οφείλεται στη μαζική μετανάστευση. Από τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς που έχουν παραμείνει στην περιοχή, οι περισσότεροι ζουν στο Λίβανο, όπου μοιράζονται την ίδια απύθμενη μιζέρια όπως όλους τους άλλους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Περιορίζονται σε στρατόπεδα όπου τα σχολεία είναι υποβαθμισμένα και υπερπλήρεις, όπου η στέγαση είναι ετοιμόρροπη και οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Οι περισσότεροι, ωστόσο, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή στο σύνολο της. 
Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για να είναι διαθέσιμα, αλλά εκτιμάται ότι μεταξύ 100,000 και 300,000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί και οι απόγονοι τους ζουν σήμερα στις ΗΠΑ.
Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί θεωρούν τους εαυτούς τους, και θεωρούνται από τους περισσότερους Μουσουλμάνους συμπατριώτες τους, ως ένα αναπόσπαστο τμήμα του Παλαιστινιακού λαού, και έχουν εδώ και καιρό λάβει ένα ζωτικό μέρος στο Παλαιστινιακό Αγώνα.
Όμως χάρη στη τυφλή Αμερικανική υποστήριξη προς το κράτος του Ισραήλ που προέρχεται από τους Χριστιανούς Σιωνιστές (και όχι μόνο), και στο προκύπτον αντί-δυτικό αίσθημα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους Μουσουλμάνους Παλαιστίνιους, οι Χριστιανοί Παλαιστίνιοι που ζουν στις ελεγχόμενες από τη Παλαιστινιακή Αρχή περιοχές, έχουν το αίσθημα ότι απειλούνται ή πιέζονται να συμμορφωθούν με την ημερήσια διάταξη των φονταμενταλιστικών Ισλαμικών στοιχείων. Με άλλα λόγια, οι Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους καταβάλουν το τίμημα για την Αμερικανική πολιτική απλώς και μόνο επειδή έχουν την ίδια θρησκεία με τους Αμερικανούς.
Το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός των Αμερικανών είναι πολύ διαφορετικός από τον παραδοσιακό Χριστιανισμό των Χριστιανών Παλαιστινίων είναι άγνωστο στους περισσότερους Μουσουλμάνους. Αυτή η νέα εχθρότητα έχει αναφερθεί ως ένας λόγος για τη μετανάστευση από τους Χριστιανούς που διαμένουν σε εδάφη που ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή, όπου το 20% των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους ζουν- το 80% ζουν στο κράτος του Ισραήλ. 
Με τη σειρά τους, οι Ισραηλινοί επωφελούνται την ανάπτυξη της νέας αυτής εχθρότητας προς τους Χριστιανούς Παλαιστινίους από τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους Παλαιστινίους, και προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν ως προπαγάνδα εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής, ξεχνώντας τις δικές τους θηριωδίες κατά των Χριστιανών.

Αντιμετωπίζοντας τη καταδίωξη από τους Ισραηλινούς και την αυξανόμενη εχθρότητα από τους φονταμενταλιστές Ισλαμιστές συμπατριώτες τους, οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης δεν έχουν κανένα να απευθυνθούν για την προστασία τους, συνεπώς μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, η μέρα που δεν θα υπάρχουν πλέον Χριστιανοί στη γη του Χριστού δεν είναι μακριά από την έλευση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου