Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τα 6 κόλπα για να τα πας καλά στις εξετάσεις

Όσο φτάνουμε όλο και πιο κοντά στο τέλος της χρονιάς, τρομάζεις και μόνο στην ιδέα ότι θα βρεθείς μπροστά από μια κόλλα χαρτί; Άλλωστε στις διακοπές του Πάσχα θα κάνεις και μια επανάληψη για να μην σου πέσουν όλα μαζί όταν θα έρθει η ώρα των εξετάσεων.
Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι και να πανικοβάλλεσαι, δες πώς με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις να αποδώσεις καλά στις εξετάσεις και να πάρεις καλούς βαθμούς! 

1. Σημείωσε στο ημερολόγιο σου τις μέρες και τις ώρες 

Αλήθεια κάντο τώρα κιόλας! Καλό θα ήταν να το έχεις και σε κάποιο εμφανές σημείο ώστε να ξέρεις πότε να έρθει η... ώρα σου. Αυτο θα σε βοηθήσει κιόλας να οργανώσεις καλύτερα το διάβασμά σου. 

2. Μην αφήσει το διάβασμα για το τελευταίο βράδυ 

Aν περιμένεις να αφομοιώσεις όλες τις πληροφορίες σε ένα βράδυ τότε είσαι βαθιά νυχτωμένη/ος. Το βραδινό διάβασμα μπορεί να σε βοηθήσει το πρωί να θυμάσαι όσα διάβασες, όχι όμως αν τα διάβασες μόνο το προηγούμενο βράδυ και καμιά άλλη φορά στη ζωή σου. Το να κοιμηθείς καλά πριν την εξέταση σημαίνει ότι ο εγκέφαλος σου θα είναι ξεκούραστος και θα μπορεί να αποδώσει. Κάνε μία επανάληψη απλώς πριν κοιμηθείς και τίποτε άλλο. 

3. Πήγαινε νωρίς στο σχολείο 

Δεν χρειάζεται να πω πολλά στο πόσο σημαντικό είναι να πας όχι μόνο στην ώρα σου αλλά νωρίτερα. Είναι απλό: θα προλάβεις να κάνεις μια μικροεπαναληψούλα και θα μιλήσεις με τους φίλους και μπορεί να σου φύγει το άγχος. 

4. Διάβασε όλο το τεστ πριν ξεκινήσεις να απαντάς 

Mε αυτό το τρόπο θα ξέρεις από πού να ξεκινήσεις αλλά και τι σε... περιμένει παρακάτω, ενώ θα καταφέρεις να κάνεις και καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου. Άσε που αν δεις όλες τις ερωτήσεις, θα σου φυγεί ένα μικρό μέρους του άγχους -αν έχεις διαβάσει καλά δηλαδή. 

5. Ξεκίνησε με τα δύσκολα 
Άλλο ένα κόλπο για να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου είναι να ξεκινήσεις να απαντάς πρώτα στις μεγάλες και δύσκολες ερωτήσεις και αυτές που θεωρείς ότι θα σου πάρει περισσότερη ώρα να απαντήσεις αλλά κι αυτές που δίνουν περισσότερους πόντους. Στο μάθημα της έκθεσης, για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ξεκινήσεις από την έκθεση. 

6. Μη φρικάρεις με μια ερώτηση και κολλήσεις 

Δεν ξέρεις ή δεν καταλαβαίνεις μια ερώτηση; Απάντησε πρώτα αυτά που ξέρεις με σιγουριά και άσε όσα δεν πιάνεις με την πρώτη για το τέλος. Έτσι θα προλάβεις να απαντήσεις σε όλα και θα αφήσεις αρκετό χρόνο για να καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να απαντήσεις. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου