Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Πώς να αντιμετωπίζετε το παιδί που δεν κοιμάται

Πώς να αντιμετωπίζετε το παιδί που δεν κοιμάται
Υπάρχουν πολλά παιδιά που αρνούνται πάνε στο κρεβάτι τους για ύπνο, παρόλο που «κοτουλάνε» από τη νύστα.
Αν έχετε ένα δύσκολο μωρό, όσο κι αν προετοιμαστείτε γι αυτό δεν θα είναι λιγότερη η απογοήτευση σας και η αίσθηση ανεπάρκειας όταν βρίσκετε μπροστά στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την Δρ. Μίριαμ Στόμπαρτ, μέλος του Royal College of Physicians, κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αρκετό ύπνο.
Προτείνει λοιπόν τους γονείς να υιοθετήσουν μερικούς πρακτικούς κανόνες, παρότι ορισμένοι ιατρικοί κύκλοι τους θεωρούν ξεπερασμένους:


-Δεν υπάρχει τίποτε το μαγικό στο υπνοδωμάτιο. Αφήστε λοιπόν το παιδί να κοιμάται όπου το βολεύει:  στον καναπέ, στην κούνια, ακόμα και στο πάτωμα (!).
-Να δείχνετε ευελιξία στις ώρες του ύπνου. Δοκιμάστε μερικές ημέρες να τα αφήσετε να κοιμηθούν όποτε θέλουν. Τα περισσότερα παιδιά πέφτουν για ύπνο γύρω στις 8-9 το βράδυ, είτε τα βάλετε στο κρεβάτι τους είτε όχι (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις). Γιατί λοιπόν να είναι δυστυχισμένα μόνα τους κι όχι χαρούμενα κοντά σας;
-Κάντε νωρίς το βράδυ μπάνιο το παιδί σας. Συχνά τα χαλαρώνει και τους φέρνει ύπνο.
-Ακόμα κι αν δεν θέλει το παιδί να πάει στο κρεβάτι του, φορέστε του παρ’ όλα αυτά τις πιτζάμες του και αφήστε το να έρθει στο καθιστικό. Έτσι, αν αποκοιμηθεί εκεί, θα είναι έτοιμο και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να το μεταφέρετε στο κρεβάτι του.
-Αν τα προβλήματα επιμένουν ή είναι αρκετά δύστροπο, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια του παιδιάτρου σας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου